Vegansk proteinbomb
Bygg muskler med hjälp av den här vegananpassade och proteinrika middagen, baserad på bönor och kikärtor.
Många människor väljer idag bort kött och äter uteslutande vegetarisk eller vegansk kost. Om du är en av dem kommer här ett recept på en riktigt matig och proteinspäckad rätt som förser kroppen med massvis av växtprotein som främjar muskeltillväxt. Du får också i dig hälsosamma fetter och långsamma kolhydrater, som ger bra energi inför ett träningspass.
Kidneybönor innehåller folsyra som förbättrar cirkulationen.
Röd paprika är rik på A- och C-vitamin, två vitaminer som tillsammans stärker immunförsvaret.
Selleri innehåller K-vitamin som är bra skelettet.
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
Kidneybönsgryta
Ingredienser (portioner 6)
– 440 g kidneybönor
– 250 g pintobönor
– 250 g kikärtor
– 100 g sojabönor
– 1 rödlök, hackad
– 1 grönsaksbuljongtärning
– 3 selleristjälkar, tärnade
– 2 röda paprikor, tärnade
– 6 vitlöksklyftor, finhackade
– 1 lagerblad
– 2 tsk worcestersås
– Svartpeppar efter behag
– 1 tsk tabascosås
– 1 burk krossade tomater
– 2 tsk tomatpuré
– 2 msk rapsolja
– 300 ml vatten
Gör så här
– Fräs lök och vitlök i rapsoljan på medelhög värme i en djup kastrull i omkring fem minuter.
– Tillsätt paprika och selleri och fräs i ytterligare två minuter.
– Tillsätt tomatpuré och worcestersås och låt puttra i ett par minuter till.
– Lägg i lagerbladet och tillsätt krossade tomater, buljongtärning och vatten och låt allt koka upp. Låt puttra i cirka fem minuter.
– Tillsätt till sist bönorna och kikärtorna, sänk värmen och låt allt sjuda i omkring 20 minuter.