Träning på sommarsemester

31 Jul

För drygt två veckor sedan drog vi till Mallorca hela familjen!
Vi fick en vecka med sol, bad och bodde på ett hotell alldeles utmed stranden!

Jag bestämde mig faktiskt för att ta en paus i pågående diet men ändå lägga mig på någon slags rimlig nivå och absolut inte göra extrema utsvävningar och frossa i strips, burgare, pizza osv. Det är ju inte så att den typen av mat saknas på dessa turistorter men det finns faktiskt alternativ för den som vill. Det är ofta inga problem att beställa in en tonfisksallad till lunch istället för en flottig burgare med minst lika flottiga strips! Vill man variera mellan dagarna så finns ofta även Ceasarsallad i menyerna. Man vill ju inte helt sabba flera veckors disciplinerad insats! :-)

robert_barn_mallis3

När det kom till träningen så ordnade min coach Sanna Backman med cirkelträningspass som jag körde på stranden på mornarna. Eftersom jag inte hade tillgång till ett gym på hotellet fick dessa intensiva cirkelträningspass bli mitt sätt att hålla förbränningen uppe och ge kroppen möjlighet att inte dega till sig helt och hållet!

Det finns hur många övningar som helst för att kunna hålla igång även när man är på resande fot. Det fungerar att göra på hotellrummet, ute i parken eller som i mitt fall nere vid stranden längs strandpromenaden.

  • Burpees
  • Jumping jacks
  • Utfallsteg
  • Crunches
  • Rygglyft
  • Armhävningar
  • Knäböj
  • Upphopp
  • Osv.

robert_mallorca robert_barn_mallis2

De flesta dagarna började med frukost följt av korta intensiva cirkelträningspass på ca 20-25 min och sedan fick resten av dagarna bestå av bad i Medelhavet och mysiga varma sköna sommarkvällar tillsammans med familjen!

Nu är vi tillbaka sedan drygt en vecka och jag har kört några pass på gymmet och kommit in i dieten igen! Tyvärr krånglar ryggen igen men efter dagens benpass känner jag mig ändå rätt optimistisk!

/Robert