Träna som ett monster

Kändisträning 17 maj 2014

ifranken

Aaron Eckhart berättar hur han tränade för att kunna spela ett av Hollywoods mest älskade monster, som i hans version är mer av en odöd ninja än en sinnesslö bjässe.

Redo för action
Filmen I, Frankenstein är baserad på ett seriealbum och följer Aaron Eckharts 200-åriga monster som hamnar i mitten av ett krig mellan gargoyler och demoner. ”Det påminner inte alls om det Frankensteins monster vi har fått se tidigare”, säger Eckhart. ”Han är atletisk och en fighter.” Eckhart insisterade på att få göra så många av sina stunts på egen hand som möjligt. ”Jag höll på att slå mig halvt fördärvad under inspelningarna”, berättar han.

Filippinska käppar
För att ge Frankensteins monster sin egen fightstil valde filmskaparna den traditionella filippinska kampsporten kali (som också kallas escrima), där man slåss med 70 centimeter långa käppar. Eckhart tränade hårt tillsammans med sina kali-lärare för att lära sig de olika teknikerna. ”Vi har inte fått se kali i Hollywood förrän nu”, säger Eckhart. ”Det är vanligare i asiatiska filmer.”

Stenhård satsning
”I fyra månaders tid fram till inspelningsstarten gick jag till gymmet och körde käppfight i två till tre timmar, och sen stack jag till stranden och tränade med min PT”, berättar Eckhart. När inspelningarna började höjde han intensiteten ett par snäpp genom att anlita den före detta Cirque du Soleil-artisten Darin Inkster att köra sina extrema corepass med honom för att få fram den där riktigt definierade looken. ”’Försök ha ihjäl mig’, sa jag till honom varje dag”, berättar Eckhart. ”Och han gjorde som han blivit tillsagd.”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.