Tänk på det du har istället för det du inte har….. Och sträva efter det du vill ha!

16 jan 2017

Allt för ofta lägger vi otroligt mycket fokus och vikt på det vi vill åstadkomma och det vi vill uppnå, att vi ibland glömmer att stanna upp och medvetet vara i nuet.

Vi måste stanna upp och uppskatta det vi har i våra liv och det vi redan har åstadkommit, litet som stort.

Hur ofta berömmer vi oss själva för de framgångar vi lyckats uppnå på egen hand eller tillsammans med någon vi håller kärt?

Att se och stanna upp betyder även att lära sig uppskatta det du redan har och inte se bortom det du omringas av. Vi måste börja glädjas över det som kan kännas att vi tar för givet. Allt från att vi kan få rent vatten ur kranen till att vi har tak över huvudet och mat på bordet.

Att stanna och lära sig mer om hur din mat når ditt matbord, dina möbler ditt vardagsrum, dina kläder din kropp. Vilken lantbrukare skördar min potatis, vem syr mina kläder och vem skapar min tillvaro?

Ibland kan det vara nyttigt att ta tid för dig själv och lära känna DIG!

Ingen musik, ingen mobil, ingen tv eller andra distraktionsmoment i närheten utan total tystnad med ditt inre och skapa en uppfattning av det du egentligen har!

När vi har ett överflöd av det vi har måste vi lära oss att dela med oss till de mindre tursamma. Detta kan vara både materiellt, emotionellt, kunskapsmässigt eller någon form av stöd i deras resa.

Varje dag måste vi blicka in i vad vi har som gör oss mer tursamma än många andra, vad har du som någon annan enbart kan drömma om?

Ta en funderar varje gång vi träffar eller ser någon, vad kan jag göra för att göra tillvaron bättre för min omgivning.

”vi måste börja med att ge”

Ge av dig själv, ge av din tid , ge av din karisma, ge av din beundran , ge av din lycka!

Spärra upp ögonen och……

Våga se vad du har!

 

drawing_tree_blue_90777_1920x1080

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.