Rippad fysik på nolltid

Träning 27 apr 2013

Bygg styrka och bränn fett samtidigt.
rippad fysig
Metoden
Om du tränar separata styrke- och fettförbränningspass på gymmet, kan du spara tid på att kombinera dem – så länge som du baserar passen på tunga basövningar med långa vilopauser mellan seten, enligt en studie som publicerats i Journal of Strength and Conditioning Research.

Effekten
Vanligtvis brukar man använda sig av långa vilopauser mellan seten för att bygga styrka och maximera återhämtningen, och korta vilopauser för att bränna fett, på grund av den pulshöjande effekten. I den här studien använde sig emellertid deltagarna av tre minuter långa vilopauser mellan seten då de körde benpress, och forskarna upptäckte att de längre vilopauserna hade samma kaloriförbrännande effekt som pauser på bara en minut.

Vetenskapen
Anledningen till att det fungerar är att det är stora muskelgrupper inblandade. När försökspersonerna vilade lika länge efter att ha kört hantelflyes – en isoleringsövning – brände de långt färre kalorier. Så för att både bygga styrka och bränna fett under ett och samma pass ska du alltså köra basövningar som knäböj, marklyft och chins med mycket vila mellan seten. Då kommer du att fortsätta att bränna kalorier och bygga muskler långt efter att du lämnat gymmet.

1 kommentar

Carl 27 apr 2013

Hejsan!

Kan ni länka till studien, alternativt ange namnet på den.

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.