Lär dig dunka

Tips 5 apr 2014

Har du alltid drömt om att lära dig dunka precis som NBA-stjärnorna? Rota fram dina gamla Air Jordans och utnyttja våra experttips för att sätta din första dunk.
dunka

Steg 1 FÖRBÄTTRA SPÄNSTEN
Hopprep
Set: 3 Reps: 100
”Använd ett hopprep i läder istället för ett mer traditionellt hopprep, eftersom det är tyngre”, säger Vince Macualay, coach för basket-laget London Lions. ”Hoppa 100 gånger på stället, 100 gånger omväxlande åt vänster och höger och 100 gånger framåt och bakåt.”
Därför funkar det ”Du aktiverar de muskler du använder för att hoppa, förbättrar din uthållighet och stärker vristerna, vilket gör dig spänstigare.”

Steg 2 HOPPA HÖGRE
Hoppande knäböj med hantlar
Set: 3 Reps: 10
”Stå upprätt med en lätt hantel i varje hand”, säger den blott 1,65 meter långe Brandon Todd, en amerikansk fitnesscoach som har gjort dunkandet till en konst.”Gå ner i ett knäböj med hantlarna i axelhöjd och explodera sedan i ett upphopp. Försök att nå så högt du kan och sträck upp händerna mot taket.”
Därför funkar det ”Detta är en helkroppsövning som bygger explosiv kraft på ett funktionellt sätt och hjälper dig att hoppa högre.”

Steg 3 JÄTTESPRÅNGET
”Påbörja ansatsen runt tre meter från korgen”, säger Macaulay. ”Spring framåt samtidigt som du dribblar och lyft bollen högt upp i luften med båda händerna i en snabb rörelse för att ge kraft åt hoppet. Låt ditt sista löpsteg mynna ut i ett högt språng.”
Därför funkar det ”Du genererar rörelseenergi medan du springer och får tillräckligt med kraft i ditt sista löpsteg för att nå korgen.”

Steg 4 DUNKEN
”Medan du flyger genom luften med bollen lyft över huvudet ska du flytta händerna runt den så att de befinner sig ovanpå bollen”, säger Todd. ”Sikta på att få upp händerna över korgen och dunka sedan.”
Därför funkar det ”Tvåhandsdunken är enklare att fixa. Armrörelsen hjälper dig att nå högre i hoppet och hindrar bollen från att glida ur händerna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.