Ett maraton Ingen sprint!

9 feb 2017

Livet är ett maraton och ingen sprint. Att låta saker och ting ta sin tid är ibland bättre än att så snabbt som möjligt göra eller få något gjort.

” låta tiden ha sin gång”

Detta uttryck kan ha ännu större betydelse när det kommer till träningssammanhang. Att vi skall skapa förståelse för vårt sätt att träna och förståelse för att goda ting tar tid att skapa och som mr ARNOLD säger så skall vi som skulptören hela tiden skulptera oss själva, medan skulptören använder lera och kan slänga på ett par muskler på en staty måste vi arbeta i år för att bygga på våra brister.

På den långa stigen som egentligen aldrig leder mot ett slut utan alltid leder oss till utveckling så måste vi ofta välja väg, vi möts av hinder och utmaningar men så länge vi ser stigen och kan följa den så är vi på rätt spår!

——————————————————————————————————

När vi tror att livet och träningen är en spring , anammar vi ett tänkande som kan vara skadligt i form av att träna på sätt som direkt eller indirekt kan skada oss eller att ta ”genvägar” som exempelvis preparat som inte är tillåtna att använda.

Vi ser mål som kortsiktiga och försöker uppnå dem med alla medel möjliga. När vi anammar detta synsätt glömmer vi inte sällan att det med snabb ökning av muskler eller snabb viktminskning och fettminskning ofta leder till en lika snabb motsatt effekt. Även de bieffekter som medföljer hamnar i skymundan tills de inte kan döljas längre.

—————————————————————————————————————————-

Vi måste ha tålamod och skynda långsamt , goda ting kommer när vi arbetar kontinuerligt och strävan, motivationen och drivet övertar alla hinder man stöter på!

 

running-wallpaper-background-For-Desktop-Wallpaper

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.