Baskisk kycklinggryta

Mat & Recept 26 feb 2013

Har du tröttnat på att äta kyckling hela tiden? Testa då den här baskiska varianten, med paprika och chorizo. Den förser dig med massvis av protein som bygger upp musklerna.

basque

Ingredienser (2 portioner)
4 kycklinglår
50 g skivad chorizo
1 hackad lök
1 skivad röd paprika
1 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 tsk franska örter
5,5 dl kycklingbuljong
1 msk vetemjöl
Svartpeppar och cayennepeppar efter behag
En näve färskpotatis
En näve färsk persilja

Gör så här
 Hetta upp oljan i en gryta och stek chorizon tills den mjuknar. Lägg i kycklingen och bryn på båda sidor. Lyft sedan ur korven och kycklingen från grytan.
 Tillsätt lök, vitlök, paprika och potatis i grytan och fräs tills de mjuknar.
 Lägg tillbaka köttet i grytan och rör ner mjöl, kycklingbuljong, tomater och örter. Krydda efter önskemål och lämna att sjuda på låg värme under en timme.
 Garnera med persilja och servera.

fordelarch2

Receptet är hämtat ur Kom i form MAN – Maten som bygger muskler.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.