5 tips för en effektiv och skonsam kroppsrakning

Promotion 29 maj 2016

Fixa den perfekta beachlooken utan hudirritationer och utslag.

Advertisement

Bodygroom

Vill du verkligen dölja vinterhalvårets hårda arbete på gymmet under en matta av kroppsbehåring? Nej, vi tänkte väl det! Ett slätrakat bröst blir pricken över i på stranden i sommar och framhäver muskeltoningen du slitit för, men se upp – effekten kan bli den motsatta om du inte vet hur du ska raka kroppen för att slippa problem med irriterad hud.

Borttagning av kroppsbehåring var tidigare främst förbehållet kvinnor, men att män rakar eller trimmar kroppen är en allt mer tilltagande trend. Över 50 procent av alla män i åldern 18–35 år avlägsnar regelbundet kroppshår, enligt en undersökning gjord av Philips. Det är dock få som vet hur man på bästa sätt rakar kroppen för att slippa plitor, inåtväxande hårstrån eller kliande utslag – vilket ofta blir följden när man använder sig av rakhyvel eller hårborttagningscreme.

Följ istället våra fem tips för en effektiv och skonsam kroppsrakning för bästa resultat:

1. Skippa rakhyveln!
Rakhyvel är det absolut vanligaste verktyget vid kroppsrakning, men också bland det sämsta eftersom du riskerar skärsår och irriterad hud. Rakbladen kommer i direktkontakt med huden vilket gör att du får mikrosår, osynliga för blotta ögat, som orsakar klåda och rodnad.

2. Köp en bra kroppstrimmer
Kroppstrimrar är utformade så att skärelementen aldrig kommer i kontakt med huden. Dessutom har de mest hudvänliga kroppstrimrarna rundade kanter i ett hypoallergent material, anpassade för att huden inte ska bli irriterad av trimningen. De är också ofta vattentäta, för att du ska kunna använda dem i duschen.

3. Rengör huden ordentligt mellan rakningar
Investera i en bra skrubbkräm och exfoliera huden – något som gör att du slipper inåtväxande hårstrån.

4. Sträck huden när du rakar
När du rakar huden på svåråtkomliga områden, som exempelvis armhålorna, kommer du åt lättare om du sträcker huden en smula. Då slipper du gå över samma område om och om igen.

5. Använd en lugnande lotion efteråt
Aloe Vera-lotion eller after shave lugnar särskilt känslig hud efter rakning. Använd en lugnande lotion efter du rakat huden – i synnerhet efter de första gångerna.

Kolla in Philips Bodygroom-serien som är särskilt utvecklad för säker trimning eller rakning av kroppshår, även på känsliga områden.

HELA DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN PHILIPS

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.