2016 – ett nytt år med möjligheter!

2 Jan

2015 års nyårsafton bjöd på en mycket god och och extremt mättande nyårsmiddag hemma i vårt hus tillsammans med goda vänner! Och ja, självklart blev det kalorinivåer högt över de blygsamma nivåer jag vant min kropp med under en längre tid.

Till förrätt en välsmakande löjromstoast.

nyar_forratt

Oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt smakade utsökt! :-)

nyar_huvudratt.jpg

Någon timme innan 12-slaget intogs klassisk marängsviss med vaniljglass, bananer, jordgubbar och chokladsås.

nyar_efterratt

Och när man ändå höll påså fortsatte jag på kvällens tema och avslutade med lite tårta efter 12-slaget också! ????

Men nu är det slut på frosseriet och uppriktigt sagt skall det bli skönt att slippa den konstant utspända magen fylld med julmat som jag burit runt på under drygt en veckas tid. Det är nog inte osannolikt att jag lagt på mig något kilo under julledigheten…

Dags för reset

2016_pass_1

Idag körde jag årets första träningspass! Kändes faktiskt rätt bra även jag känner mig lite ”sladdrig” i kroppen efter all julmat! ????

På måndag skrider jag till verket med planen att nå min livs bästa form lagom till jag fyller 40! Jag återkommer till min plan längre fram. De två första veckorna består i huvudsak av:

  1. 4 styrketräningspass per vecka där jag tränar igenom hela kroppen på två pass. Träning av armar (både biceps och triceps) kommer få stå tillbaka till fördel för fler set för mina svagare muskelgrupper t.ex. axlar och vader.
  2. Strikt begränsat kaloriintag på ca 1300-1700 kcal/dag. Ganska lågt men av erfarenhet från förra året vet jag att min kropp reagerar först på rätt kraftigt underskott.
  3. Cykling av kolhydrater där kolhydraterna planeras in lunch och/eller middag på träningsdagar

Efter två veckor kommer jag göra en BodPod-mätning för att se var min startpunkt helt enkelt hamnar! Känns bra att resan startar upp igen!

/Robert