Veckans övning: Hängande knälyft med medicinboll

Veckans övning 19 feb 2014

Räckhävstången är ett alldeles ypperligt tränings-redskap. Här kan du bygga och stärka både rygg och biceps med chins och räckhäv (som dessutom är två utmärkta coreövningar), men också ge magmusklerna vad de tål i form av hängande knälyft med medicinboll.
Då både vikten och gravitationen utgör motstånd måste raka bukmuskeln arbeta hårt för att lyfta knäna upp mot bröstet. Om du sedan saktar ner den excentriska delen av övningen får magmusklerna jobba ännu hårdare, vilket ger större tillväxt. Du kommer dessutom att behöva använda de djupt liggande coremusklerna för att hindra kroppen från att gunga, plus att greppstyrkan sätts på prov.
hangbild

A: Ställ dig under en räckhävstång med en medicinboll mellan knäna. Greppa tag om stången och häng rakt ner från denna. Spänn coremuskulaturen för att hindra kroppen från att gunga.

B: Spänn magmusklerna och lyft knäna så högt som möjligt. Pausa i en sekund och sänk sedan långsamt tillbaka benen mot startläget. Upprepa och håll rörelsen kontrollerad för att se till att målmusklerna får det motstånd de behöver.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.