Våga vila Återhämtning viktigare än du tror!

28 Dec 2016

Vi måste lära oss att stanna upp i träningen och låta oss återhämta vår fysik och vårt psyke från det vi älskar!

Även om vi älskar att träna, måste vi lära oss att vilan ibland är ett måste för att orka träna och nå nya höjder. Det anabola tillståndet i kroppen främjas efter träningen, när vi sover, vilar och äter. Alltså inte vid träningspasset då vi intar en katabol fas för att sedan bygga upp musklerna igen.

När ska man vila?

Detta är helt individuellt och beror på hur snabbt din kropp återhämtar sig samt vilka nutrienter du förser den med. , .Däremot finns det några enkla riktlinjer, för stora muskelgrupper ca 48 timmar för mindre ca 24 timmar. Detta är otroligt generaliserat och är något man får ta med en nypa salt.

När kroppen hamnar i ett katabolt tillstånd för länge, är det mycket lättare för virus och bakterier att penetrera vårt immunförsvar och vi blir sjuka. Mitt råd är att lära känna din kropp så pass bra att du vet när du behöver vila lite och när du behöver vila mer.

——————————————————————————————————————–

Less is more

Det stämmer att vi måste träna smartare och ha tålamod samtidigt som vi hela tiden testar våra gränser på ett kalkylerat vis.

Några nyckelelement för att uppnå en starkare, mer hälsosam eller mer muskulös fysik är.

Tålamod , Detta är en resa som kommer ta tid.

Motivation, Varför började du och vad strävar du efter?

Kontinuitet, Regelbundenhet är nyckeln, du blir bra på det du tränar

Prioritera, Ska du ut med vänner och festa eller bör du vara någon annan stans och följa din plan?

Ge aldrig upp!

 

———————————————————————————————————-

Ibland är det svårt att se hur långt man kommit och bör därför ha någon form av bank som underlättar synen i din utveckling.

Det är otroligt bra att ha en träningsdagbok och följa upp med bilder. Viktigt att komma ihåg när du tar bilder är att försöka ha samma förutsättningar.

Så vid tappad motivation eller brist på träning av andra anledningar, plocka upp dina bilder , din dagbok och beröm dig själv för den resa du är på och hur långt du kommit på vägen.

 

 

15749489_10154927223240712_1184765935_n

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.