Tränar hårt inför tävling 

Nästa helg är det dags för Solid Fitness Challenge som jag kvalade in till tidigare i år och just nu så förbereder jag mig själv och kroppen så gott jag kan inför den tävlingen på Stadion. Förra året kom jag på en 5:e plats och det vore kul att förbättra den i år, men startfältet på 35-40 års master är bättre i år så det kommer bli tufft. Målet är helt klart final och att vinna minst ett event ????

Träningen nu är anpassad för att toppa formen till nästa helg och jag kör lite hårdare är vanligt.

Igår började jag med att springa 15 min innan frukost, shit va jobbigt det var haha Det var länge sedan jag sprang och jag måste göra det nu inför tävlingen för att vänja kroppen.

Sen på boxen körde jag först Push press, 4 st 5:or och sen max antal på sista. Mellan varje set körde jag 5 st false grip pull-ups, det ser ut såhär:

Istället för att hålla i räcket så lägger man alltså upp handlederna. Det är mycket jobbigare än man tror och man måste dra mer med ryggen, svårare att koppla in biceps, vilket är bra då det är ryggen man vill jobba mest med i pull-ups.

Sen körde jag 45 min Amrap av:

  • 3 min rodd (lugnt tempo, jag körde 2:00 tempo)
  • 3 repklättringar
  • 5 strikta HPUS

Det gick helt ok och jag hann med 8 varv.

Idag var det Power Clean på schemat, 3 stycken på minuten i 12 min. Jag körde på 100 kg och det kändes tungt, tyngre än vanligt och jag kände i kroppen att jag kört hårt i 2 dagar innan…ska bli skönt med vila imorgon.

Dagen WOD var 12 min Amrap av:

  • 12 walballs
  • 10 KB Svingar (24/16 kg)
  • 8 Toes 2 bar
  • 6 Burpees

Jag hann med 7 varv + 13.

Efter det så avslutade jag med 10 st 30/30 intervaller på Assault bike, det var helt sjukt jobbigt och jag trodde jag skulle dö efter 2-3 men det gick att kriga sig igenom även om jag verkligen inte ville…jag hoppas det ska ge mig bättre mjölksyrauttålighet tills tävlingen.

Även om dagens pass inte gick så bra så känns formen bättre och bättre inför tävlingen och det ska bli riktigt kul att tävla på Stadion igen.

Kom och titta och heja, det kommer att bli en grym tävling och kul att se på. Mer info och biljetter hittar ni här: Solid Fitness Challenge

Måste också tipsa om Svenskt Kosttillskott grymma proteinpannkakor, just nu är det halva priset på dem och ni hittar dem här: Core Protein Pancakes

svk_nb_2016_08_augusti_4_svenskt_kosttillskott_k2

/P