Ta tag i det där ”besvärliga”!

17 Apr 2016
utfallsgång

Då och då påminns vi om det där vi borde ta tag i. Det behöver inte handla om något som rör träningen. Det kan lika gärna handla om den där tråkiga dokumentationen som borde färdigställas på jobbet eller det där förrådet hemma som borde gås igenom och städas ordentligt efter år av ständigt samlande.

Vad gäller min träning eller snarare kropp har jag bestämt mig för att en gång för alla ta tag i mitt problem med mitt högra knä. Därför har jag varit hos en sjukgymnast och fått hjälp med att sätta ihop ett program för att försöka bygga upp styrkan i muskulaturen runt höger knä för se om jag slipper svullnader i samband med att jag t.ex. springer eller cyklar snabbt. Skulle jättegärna träna löpsprint eller snabba cykelintervaller nu till våren och sommaren men med knäet som det är just nu skulle det mest troligt leda till att det svullar upp och gör ont senare på kvällen. När svullnaden väl är ett faktum är det i princip omöjligt att träna någon benrörelse överhuvudtaget inklusive benträning på gymmet. Det kan hålla i sig i flera veckor.

Så idag körde jag igenom programmet. Utfallsgång med vikt ovanför huvudet är en av övningarna. Även Draken är en övning som kräver en hel del balans och koordination, ser enkel ut men för mig som nybörjare rätt vinglig. Övningarna är alltså ganska långt ifrån de övningar jag brukar göra och ser inte jättetunga ut men svetten lackade ändå kan man lugnt säga! ????

utfallsgång

Det känns bra att jag äntligen tagit tag i detta. Nu får vi se vad som händer och hur knät reagerar! Mitt mål på sikt är att kunna träna HIIT-pass utöver mina styrketräningspass i gymmet. Nästan oavsett vilken typ av HIIT man väljer att köra så involverar det ofta snabba benrörelser vilket jag som sagt måste få mitt knä att palla med!

HIIT i sig är rätt jobbigt, i mitt fall handlar det om att öka min fettförbränning snarare än att bli duktig på sprint. HIIT är otroligt effektivt för att öka sin fettförbränning, i synnerhet om man ser till att själva passen inte behöver ta mer än 20 minuter!

/Robert