Strategisk vila och reviderad plan

19 feb 2017

Söndag eftermiddag och jag summerar en vecka där jag faktiskt valt att stryka 3 träningsdagar och istället gjort slag i saken och ersatt dessa med fullständig vila. Syftet är att låta kroppen återhämta sig fullt ut och förhoppningsvis kan den dessutom göra sig av med eventuellt förkylningsvirus eller vad det nu är som ”ligger och bromsar”.  Jag har fortfarande någon form av ”förkylningskänsla” i kroppen och det kanske finns en naturlig förklaring till det då även fler i familjen är antingen regelrätt förkylda eller har samma förkylningssymptom.

promenad
Kort promenad ute idag, mest för att få lite frisk luft!

Eftersom jag inte kunnat upprätthålla kontinuitet i min träning enligt den plan jag lagt så har jag valt att lägga in ytterligare en vecka lättare styrketräning för att på så sätt skjuta fram nästa period av tung träning en vecka. Det innebär att nästa period av tung styrketräning startar 6 mars i stället för 27 februari som schemat ser ut just nu. Visst lite frustrerande är det men å andra sidan så är en vecka hit eller dit inte så mycket om man ser det utifrån hela mitt kommande träningsår 2017. Gäller att se sin träning i ett litet större perspektiv!

Jag vidhåller att en genomtänkt plan för din träning kommer ge resultat över tid och framför allt bättre resultat än om du inte haft någon plan kring din träning överhuvudtaget. Ibland, som jag själv denna vecka, måste man acceptera att planen behöver revideras p.g.a. förkylning, överträning eller annan oplanerad händelse. Genom att justera din plan och acceptera den kan du ändå känna sig nöjd och bibehålla motivationen och känslan av att vara på väg mot dina mål och i rätt riktning istället för att låta frustrationen över missade träningspass ta över din vardag!

/Robert

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.