Snabba fötter

Tips 29 aug 2014

Den brittiske squashstjärnan Nick Matthew är trefaldig världsmästare i sin sport. Testa några av hans övningar för att bli snabbare i fötterna – något som du har nytta av i alla idrotter.
snabbafotter

HOPPREPSSTEG
Börja med att hoppa i 90 sekunder, och minska sedan tiden du hoppar med 15 sekunder för varje set tills bara ett set på 15 sekunder återstår. Vila i 30 sekunder mellan seten.
Matthew säger: ”Den här övningen hjälper dig att röra dig snabbt på tå och stärker vaderna. Försök att gå vidare till att inkludera dubbelslag – det vill säga hopp där repet passerar under dig två gånger för varje hopp.”

VRISTHOPP
Tejpa upp en linje på golvet eller använd dig av en redan existerande linje på squashbanan. Hoppa sedan från sida till sida över linjen 30 gånger och därefter framåt och bakåt 30 gånger (använd dig av vristerna och inte knäna för att generera kraft). Upprepa tre gånger med 60 sekunders vila mellan seten.
Matthew säger: ”Vristhopp stärker ligamenten i vristerna och förbättrar rörligheten i lederna, vilket ger ett större rörelseomfång och bättre stötdämpning. Gå vidare till att hoppa på ett ben om det känns för lätt.”

PLOCKA BOLLAR
Märk upp en fyrkant lika stor som en squashbana (9,75 x 6,4 meter). Placera en tennisboll i tre av hörnen, och lämna ett av dem utan. Ställ dig i mitten av fyrkanten, spring till ett hörn med en boll, gå ner i ett utfall, plocka upp bollen och placera den i det lediga hörnet. Återvänd alltid till mitten efteråt. Kör tre 60-sekundersset med 60 sekunders vila emellan.
Matthew säger: ”Den här övningen sätter din rörlighet och uppfattningsförmåga på prov samtidigt som den stärker sätet och låren via de upprepade utfallen. Håll räkningen och försök att slå ditt rekord inför varje nytt set.”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.