Se kroppen som en enhet Kedjan är endast så stark som dess svagaste länk

26 jan 2017

Lyssna på din kropp…16357241_10155037127575712_629979678_o

Men inte alltid! ????

 

 

 

Kom ihåg att utveckling kräver utmaning. För att vår kropp och vårt sinne skall utvecklas, måste vi kontinuerligt lägga energi på att utmana och tala om att vi måste bli starkare, smartare och snabbare. Kroppen är av den naturen att den behöver en omgivning och miljö som utmanar för att en så kallad utveckling träder fram ur det hårda arbeta vi belastar den med.

Att infinna sig i en miljö där kroppen känner sig bekväm är otroligt lätt att hamna i och den mänskliga faktorn kommer även att gynna denna tillflykt. Fysiologiskt är utmaningen för kroppen inte av intresse. Att överleva är faktor nr ett!

Det svåraste när vi väl nått ett mål är att gå vidare och utvecklas ännu mer , detta beror på att ju bättre , starkare , snabbare vi blir , ju mer måste vi utmana kroppen och ju tuffare är utmaningarna både fysiskt men även psykiskt.

När vi når delmål som att gå upp i vikt, eller ner är det svåraste att bibehålla den setpoint vi ställt in oss på och försöka ”maintain” what we achvieved.

Just nu är det superviktigt att vi verkligen har något att titta tillbaka till och även blicka fram emot.

Jag rekommenderar att vi alltid för någon form av journal för att påminna oss hur vi mått, vilken nivå vi legat på och var vi befinner oss idag.

Detta underlättar då tiden kommer när vi känner att det inte händer något, motivationen inte är på topp och känslan av utveckling avtar.

Med titeln att se kroppen som en kedja menar jag att vi alltid bör se till att finns en balans i hur vi utvecklar vår kropp, låt inte bägaren rinna över på en specifik muskelgrupp eller en typ av utvecklande manöver.

Om en länk i kedjan inte är på samma nivå som de andra länkarna kommer vi att påverkas på ett sätt som håller oss tillbaka i vår utveckling. Vi märker allt för ofta att en länk är för svag när många andra länkar i kedjan har utvecklats och då kan det bli lätt att åsidosätta länken och stärka de som redan är slitstarka och tydligast.

Till slut lär vi märka att vi stagnerar på grund av att en länk som inte tilldelats lika mycket uppmärksamhet faller bakom kedjan. Så se hela kroppen som en kedja och en helhet. Bygg kroppen jämt och utvecklas hela tiden snarare än att fokusera på problemområde eller det vi är duktiga på.

 

Just nu känner jag att kroppen säger ifrån en del och kräver sin utmaning, för mig gäller det att ta träningen och kosten till en ny nivå, en ni med?

Kost, söm och träning nu kör vi!

16357231_10155037128615712_1958452505_o

———————————————————————————————————————–

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.