Recept: Paella

Mat & Recept 22 okt 2013

Bränn fett och toppa energinivåerna genom att efterladda med kolhydrater.
paella

(3–4 portioner)

Ingredienser:
– 1 msk olivolja
– 2 kycklingfiléer
– 4–6 kycklingvingar
– 2 vitlöksklyftor, pressade
– 1 röd paprika, skivad
– ½ tsk rökt paprikapulver
– 300 g paellaris
– 200 g chorizo
– 1 liter kycklingbuljong
– 8 körsbärstomater, halverade
– 1 paket saffran
– 400 g canellinibönor
– 50 g frysta ärtor
– 12 räkor
– 12 musslor

Gör så här
– Hetta upp oljan i en wokpanna.
– Tillsätt kycklingen. Vänd då och då på bitarna tills de är brynta runt om.
– Tillsätt vitlök, paprika, paprikapulver och ris och fräs i två till tre minuter.
– Tillsätt chorizo, buljong, körsbärstomater och saffran och låt koka i tio minuter.
– Tillsätt skaldjuren och låt koka i ytter-ligare tio minuter. Om vätskan skulle koka in helt och hållet kan du tillsätta kokande vatten för att se till att paellan inte torkar ut och bränner fast.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.