Recept: Paella
Bränn fett och toppa energinivåerna genom att efterladda med kolhydrater.
(3–4 portioner)
Ingredienser:
– 1 msk olivolja
– 2 kycklingfiléer
– 4–6 kycklingvingar
– 2 vitlöksklyftor, pressade
– 1 röd paprika, skivad
– ½ tsk rökt paprikapulver
– 300 g paellaris
– 200 g chorizo
– 1 liter kycklingbuljong
– 8 körsbärstomater, halverade
– 1 paket saffran
– 400 g canellinibönor
– 50 g frysta ärtor
– 12 räkor
– 12 musslor
Gör så här
– Hetta upp oljan i en wokpanna.
– Tillsätt kycklingen. Vänd då och då på bitarna tills de är brynta runt om.
– Tillsätt vitlök, paprika, paprikapulver och ris och fräs i två till tre minuter.
– Tillsätt chorizo, buljong, körsbärstomater och saffran och låt koka i tio minuter.
– Tillsätt skaldjuren och låt koka i ytter-ligare tio minuter. Om vätskan skulle koka in helt och hållet kan du tillsätta kokande vatten för att se till att paellan inte torkar ut och bränner fast.