Recept: Örtspäckad quornfilé
Serveras med ljumna rödbetor och bulgur.
INGREDIENSER
– 4 portioner
– 300 g quornfilé
– 2 msk olivolja
– Saften från ½ citron
– Salt & peppar
– Ljumna rödbetor
– 500 g kokta rödbetor, klyftade
– 500 g kokt bulgur
– 50 g babyspenat
– 1 msk olivolja
– Salt & peppar
– Örtfyllning
– 1 knippe bladpersilja
– 1 knippe mynta
– 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
GÖR SÅ HÄR
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Mortla eller mixa ingredienserna till örtfyllningen, smaka av med salt och peppar.
– Skär ett längsgående snitt i varje filé och fyll dem med örterna. Lägg filéerna och rödbetorna på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja. Tillaga i ugn i tio minuter.
– Blanda bulgur och babyspenat i en bunke. Fördela på tallrikar och lägg på rödbetorna. Skär quornfiléerna i sneda skivor och lägg dem på rödbets- och bulgursalladen.
Tips!
Filéerna fylls med en örtblandning med bladpersilja och mynta som sedan tillagas i ugn. De serveras sedan med ljumna rödbetor och bulgur. Har du odlat mynta vet du att den tenderar att ta över i landet, så glöm inte att frysa in det du inte använder så har du egenodlad mynta även i vinter.
370 kcal per portion
38 g kolhydrater
16 g protein
17 g fett