Recept: Biffig macka
Maxa tillväxten med denna matiga macka.
Biff och klyftpotatis är en vanlig måltidskombination, men åtföljs dessutom ofta av kopiösa mängder salt, feta såser och öl att dricka. Testa istället den här lika goda som nyttiga mackan som passar perfekt att äta efter ett stenhårt pass på gymmet.
Ingredienser (2 portioner)
– 1 surdegsbaguette
– 2 bitar ryggbiff à 150 g
– 3 medelstora sötpotatisar
– 2 msk fullkornssenap
– 1,5 dl rapsolja
– Salt och peppar efter smak
Gör så här
– Värm ugnen till 200 grader och placera en ugnsfast form inuti denna.
– Tvätta sötpotatisarna, men låt skinnet sitta kvar, och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i en skål, tillsätt 1,1 deciliter av rapsoljan och blanda väl. Lägg dem sedan i formen i ugnen och tillaga i 15–20 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
– Gnid in biffarna med 0,35 deciliter av rapsoljan och krydda med salt och peppar.
– Hetta upp en grillpanna på hög värme och lägg i biffarna. Stek i en minut på varje sida, stäng av
värmen och låt steka i ytterligare två minuter för medium. Vänd köttet ofta.
– Dela baguetten på längden. Bred senapen på den ena halvan och pensla den andra sidan med återstoden av rapsoljan.
– Skär upp biffarna i lagom stora bitar och lägg mellan de båda baguettehalvorna. Dela baguetten på mitten.
– Servera med sötpotatisklyftorna.