Ohälsosam träningshets! "My head says gym but my heart says tacos"

Träning 2 Dec 2016

Hej

Var tycker du att gränsen går, mellan hälsosam träning och när det går över styr?

Jag personligen tänker att det är när man känner :

”Nu har jag ätit något gott, nu måste jag göra av med det”.

Att man aldrig känner att man kan unna sig. Det ska vara gott att leva och man ska kunna unna sig, inte hela tiden tänka på kalorierna

Men det jag vill ha sagt är att om du vill få resultat när det gäller din hälsa och prestation så får du nog ändå vara beredd på att din livsstil kommer att skilja sig en hel del från det som anses vara ”normalt” idag. Det räcker helt enkelt inte med att bara vara lite bättre än gemene man om du har ett ordentligt mål. Det innebär inte att du måste bli extrem. Men det innebär att du sannolikt måste bryta många negativa mönster och att du då och då behöver behöva stå ut med lite frågande blickar från dina arbetskamrater när du tackar nej till bullarna som de köpt med sig till jobbfikat..

IMG_3138

Sociala medier hjälper såklart också till att sprida bilden av en ”hälsosam livsstil”. Facebook och instagram svämmar över av stillbilder på löpband (30 minuter, 7.3km, 650kcal) och definierade muskler. ”#Strongisthenewskinny och allt vad det nu finns för olika hashtags inom detta ämne.!

Gränsen mellan hälsosam och ohälsosam är hårfin. Den nyttiga chiagröten som publiceras på facebook kan vara den utlösande faktorn, droppen som får smoothien att rinna över, för en väns ätstörning. En persons rogivande springtur kan vara en annan persons ångestfyllda krav.

Vi behöver hitta en balans mellan det hälsosamma och det extrema. Känna efter vad kroppen behöver och vill för att må bra.

Inse att vi är individer med olika behov. Anamma en hälsosam livsstil som inte baseras på känslan av att vi borde träna hårt och måste äta en begränsad kost.!

”My head says gym but my heart says tacos”

Trevlig helg

-PEACE OUT-

/Staffan

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.