När Leken Blir Allvar

PT Staffan 1 Nov 2016

kronika

Hej på er

Ni vet det där gamla ordspråket – ”Att träna för att det är kul.!”

Handen på hjärtat – hur många minuter av din gjorda träning har du tyckt varit kul. Kärleksfull. Ödmjuk mot hjärta och själ.

Jag och en kollega diskuterade det idag. Och jag började fundera..

Hur många av oss tränar verkligen för att vi tycker det är kul? Eller rättare sagt väljer att träna träningsformer som landar bra i både kroppen och hjärtat – inte bara låter bra eller för att någon annan har sagt att vi ska träna det. Eller för att det är trendigt just nu.

Det tog mig år att välja bort sådant jag inte tycker är kul och istället bara välja att träna det jag verkligen vill. Visst ibland finns det inte njutning i ett enda andetag under vissa löprundor och i bland känns varje reps på gymmet slitsamt – men i slutändan så är det ändå kärlek, inte enbart efteråt när känslan av nöjdhet kommer krypandes.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alla träningsformer passar inte alla , Punkt.

Siktar du inte på att vinna OS eller ta ett bragdguld så är den viktigaste anledningen till att träna att må bra och få ett hälsosammare tillstånd. Att må bra sitter lika mycket i huvudet och själen som i kroppen, så väljer du att belasta kroppen och stressa den med fysisk aktivitet som du inte tycker är kul har du förlorat en stor del av avsikten med ditt träningspass.

 

Hur går dina egna tankar och funderingar kring din egen träning i dagsläget? Just i detta nu?

Är det roligt? Om svaret är Ja, fortsätt då göra precis som du gör. Om inte så bör du kanske börja fundera på vad du kan ändra, utveckla och anpassa för att hitta din nivå så att glädjen i träning finns där igen!

-PEACE OUT-

/Staffan

2 kommentarer

Fredda 1 Nov 2016

Håller helt med Staffan!

Svara

  Staffan Eklund

  Staffan Eklund 8 Nov 2016

  Hej Fredrik.

  Vad härligt att höra!
  Hoppas din träning rullar på som den ska.

  Ha det bäst.

  /Staffan

  Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.