Modeakuten: vinterns hetaste träningstrender

Träning 10 Nov 2015

Vi tar experterna till hjälp och gör ett nedslag i modedjungeln för att ta reda på vilka plagg, färger och mönster som är på tapeten under senhöst och vinter.

Gymmet är inte bara en plats för spaning efter trender inom träning – för någon med ens det minsta intresse för mode är det lika intressant att se vad som är hetast just nu inom träningskläder.

Höst och vinter är det många som kallar gymmet sitt andra hem lite extra mycket, och även om det finns dem som tar på sig första bästa plagg ur garderoben så är det extra intressant att se hur mönstren ser ut redan tidigt in på de kalla månaderna.

Experten säger sitt
Till vår hjälp har vi Helena Falk, en av världens främsta CrossFit-atleter tillika designer på Dcore, med ett respekterat öga för trender när det kommer till träning. Helena är säker på att kläderna som återfinns på marknaden står i bjärt motsats till förhållandena i Sverige senare i höst och vinter. ”Färgglatt är något vi tror mycket på inför vintersäsongen – för att ljusa upp i höstmörkret och ge energi och motivation till träningen”, säger hon.

Det är också detta som kommer spegla kollektionen för höst/vinter 2015/2016, där det blandas friskt i olika kombinationer av mönster och tryck, samt block- och assymetriska skärningar. ”Mönstrat fortsätter att vara en stark trend”, fortsätter Helena. ”Vi tror mycket på ruffa strukturer och betonginspirerade ytor. Det är en intressant kontrast till de klara och sportiga färgerna i övrigt, men även ur en funktionell aspekt döljer de smuts, oavsett om man gör burpees på golvet, dammar med magnesium eller välter stora däck.”

Detta är definitivt något man kan se i Dcores kollektion, som också går in hårt på att sätta samman delar till ett helhetsintryck. Det betyder i praktiken att över- och underdelar lätt kan kombineras med varann, berättar Helena. ”Vi satsar mycket på funktion och en nyhet i damkollektionen denna höst är vår Longsleeve i ett material framtaget för att motverka dålig lukt. Vi har tidigare säsong varit framgångsrika på herrsidan med denna typ av produkt. Det är ett problem i vår bransch att plaggens livstid förkortas på grund av dålig lukt. Vi har omsorgsfullt valt att arbeta med svenska Polygiene, ett högkvalitativt och miljövänligt val.”

Inget slit och släng
Förkortad livstid är inte bara ett problem för den enskilde konsumenten, utan klädföretagen har generellt börjat arbeta hårdare med att förlänga användningen av plaggen, inte minst för att dra sitt strå till stacken när det kommer till att värna om miljö. Slit och släng-principen är ett minne blott för alla moderna kollektioner. ”Ett annat exempel är våra tryck på tightsen, där vi genomgående använder högsta kvalité för att förlänga livstiden så de tål många tvättar och slitage”, påpekar Helena.

Det kan med andra ord vara värt att spana in de stora bolagens kollektioner för det kommande halvåret. Dcores hittar du här, och du kan hitta mängder av intressanta detaljer och lösningar som framtagits för att passa marknaden – rent modemässigt, visst, men också för att du ska kunna träna precis såsom du vill och varken behöva oroa dig för hållbarhet eller miljö.

Här kommer tre exempel på plagg som funkar så här på senhöst och i vinter:

1The Dcore Asymmetric LS är en kombination av ett smidigt och lätt material med bra stretch och en ergonomisk skärning. Funktionsmaterialet ser till att du håller svett och annan väta från kroppen.

2Dcore Tag Shorts är gjorda av ett följsamt material som låter dig arbeta fritt under träningen, samtidigt som väta hålls från kroppen.

3The Dcore Tag Plates Tank är tillverkad av material som håller dig torr invid kroppen. Kombinationen av polyester och viskos ger plagget en mjuk känsla, medan vintage-designen gör att det fungerar lika bra till vardags som under träning.

Denna artikel är en annons från Dcore.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.