Mikromagi

Tips 26 aug 2015

Förvandla en kolhydratspäckad måltid till rena fettförbränningskuren utan att ändra ingredienserna.

mikromagi

Håller pastan på att få återupprättelse som hälsomat? Det finns studier som tyder på att så skulle vara fallet. På senare tid har vit pasta mer eller mindre varit tabu i tränings- och hälsokretsar på grund av de enorma blodsockertoppar den orsakar (den har på sin höjd ansetts vara okej att ladda inför ett maratonlopp med), men nu finns hjälp att få från oväntat håll – nämligen mikrovågsugnen. Enligt nyligen utförd forskning orsakar nedkyld pasta en något mindre blodsockertopp på grund av dess ökade resistens mot de matsmältningsenzymer som bryter ner kolhydrater. Och det slutar inte där: enligt en studie som utförts i BBC:s program Trust Me I’m a Doctor behandlar kroppen återuppvärmd pasta som fibrer, vilket minskar blodsockerökningen med upp till 50 procent, och tar dessutom upp färre kalorier från den. Tyvärr funkar det inte med pizza…

TRE TRICK ATT TESTA
Ta hjälp av din mikrougn för att äta nyttigare.

Blötlägg bönor
Torkade bönor och linser behöver blötläggas över natten. Har du verkligen tid med det? Nej, inte vi heller. Lägg dem istället i en skål med vatten, kör dem på full effekt i tio minuter och låt dem sedan stå i 30 minuter.

Mer juice
Få ut mer saft från citroner och limefrukter genom att mikra dem i tio till 20 sekunder på medelhög effekt. Värmen gör fruktköttet mjukare så att de blir enklare att pressa, då membranen som håller saften på plats brister lättare.

Lättskalat
Vitlöksklyftor kan vara svåra att skala. Placera en hel vitlök i mikron i 20 sekunder på medelhög effekt – sedan kommer varje klyfta att glida ur sitt skal hur enkelt som helst.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.