Lyft blicken när dagsformen inte är den bästa!

7 feb 2017

 

Efter en vecka in i min ”lättare” träningsperiod börjar förkylningssymptomen dyka upp igen. Som småbarnsförälder är det ju tyvärr lätt att drabbas av förkylningsbesvär just den här perioden på året. Ont i huvudet, ont i halsen och trött i kroppen. Vilade några dagar och hoppades att det skulle ge med sig. Något bättre nu så idag var jag på gymmet på lunchen och körde ben. Gick extremt och sjuuukt tungt… Kroppen var långt ifrån tillbaka till 100%… ????

Mentalt påfrestande och frustrerande men det är i stunder som denna som det gäller att lyfta blicken så se på sin träning på lite längre sikt. Det gäller att hålla positivt mindset och inse att tids nog kommer man åter att känna sig stark igen och den dagen kan ett nytt PB bli aktuellt även om det för min del kändes väldigt långt bort just idag…

Med bra sömn och vila kan jag förhoppningsvis köra nästa inplanerade pass på torsdag ändå, bara att gneta på!

nte 100% idag men passet genomfördes dock!
Inte 100% idag men passet genomfördes dock!

Jag fram emot att de kommande 4-5 veckorna som innebär att inte köra med fullt lika tunga vikter som tidigare. Högre intensitet är dock fysiskt rätt krävande men jag upplever inte att det kräver fullt så mycket mentalt fokus som riktigt tung styrketräning. Det kommer att gå lite tyngre under de första veckorna så målet får bli att få upp flåset och vänja kroppen vid den högre intensiteten. Det är ändå något visst med den där känslan att kunna mata på med t.ex. Burpees set efter set, bli ansträngd men ändå känna att man har styrkan och uttåligheten kvar att ge de där 15, vila i en minut och sedan leverera 15 till!

Fokus just nu att hålla ”planen” (som jag hävdar är så viktig för att nå resultat) de kommande veckorna! Efter några månader med lite mindre strikt kosthållning där jag tillåtit mig själv att gå upp några kg satsar jag även nu på att begränsa mängden kolhydrater, ladda på med proteiner och fylla upp till lagom mängd kalorier med bra fett. Finns ingen anledning att ”bulka” upp sig för mycket!

/Robert

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.