Ladda för maxprestation

Träning 1 apr 2016

När du ska genomföra ett långt lopp eller en riktigt hård utmaning gäller det att få energin att räcka hela vägen. Träningsexpert Nick Söderblom lär dig knepen för att lyckas.

Nick Söderblom har coachat många stora Hollywood-stjärnor och är en tränings- och renlevnadsmänniska ut i fingertopparna. Han är också ett uthållningsfenomen, som vet hur man gör för att hålla hela distansen när flåset sätts på prov på allvar.

”Jag laddar alltid upp ordentligt med kosttillskottet ARGI+ i ungefär en vecka innan loppet – kolla varför här. Under själva dagen ser jag till att ha två vattenflaskor med mig, den ena med vanligt vatten och den andra är en dunderflaska som jag laddat med ARGI+. Den har jag sedan under hela tävlingen och tar en sipp då och då. Detta i kombination med att jag förberett mig med rätt träning, vila och kost innan gör att jag vet att jag gjort allt i min makt för att prestera mitt absolut bästa”, säger Nick.

ForeverFFMNative

Vätternrundan  nästa
Nick gillar att cykla, och närmast står Vätternrundan på schemat. I år har han och hans lagkompisar som målsättning att komma under 7,5 timmar, vilket betyder en snitthastighet på närmare 50 km/h om man räknar bort stoppen. Förutom alla cykeltimmar, både ute och på cykelrullen hemma, finns en noggrann plan för energitillförseln.

”Under själva loppet ser jag till att få i mig energi var tjugonde minut. Förutom ARGI+-blandningen har jag en liten väska med energirika snacks, och så tejpar jag fast Forever Pro X2, proteinbars, på själva cykeln. På så sätt ser jag till att hela tiden tillföra bränsle och syre till musklerna så jag slipper mjölksyran.

Definierad mage
Men cykling är inte allt i livet, en allround träning är A och O för en väldefinierad kropp. Magen är ett område som Nick känner extra starkt för, här kan man ta hjälp av en vanlig matta för att få rätt rörelse och undvika skador.

”Alla vill ha en vältränad mage, men de flesta gör fel. Om du använder dig av ett matt-hörn får du hjälp att utföra övningarna på rätt sätt. Du får stöd för ryggen och det gör att du använder rätt muskler utan att skada rygg och nacke.”

Kolla in Nicks tutorial för ett rippat lunchpass.

Alltid i träningsväskan
”Jag ser till att alltid ha proteinbars med mig, helst Forever Pro X2. Jag hinner inte alltid äta innan och efter träningen, och jag MÅSTE har något som jag vet funkar och håller energin på en bra nivå.”

Om Nick Söderblom
Nick är personlig tränare och har hjälpt Hollywoodstjärnor som Pierce Brosnan (James Bond) och Linda Hamilton (Terminator) att hålla formen. Han är också träningsambassadör för Forever Living – världens största odlare, tillverkare och distributör av Aloe Vera. Kolla in hur han ser på träning i den här filmen.

HELA DEN HÄR ARTIKELN ÄR ETT SAMARBETE MED FOREVER LIVING.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.