Kung på kettlebells

Träning 4 apr 2017

Om du mot all förmodan inte skulle ha upptäckt fördelarna med kettlebells än, är det dags att göra det nu!

kettlebell

1 Som uppvärmning
”Frivändningar och ryck med kettlebells är perfekta uppvärmningsövningar för att väcka kroppen och sätta fart på cirkulationen. Du stimulerar också många muskelfibrer, så att du sedan orkar lägga på tyngre vikter – framförallt i knäböj och marklyft”, förklarar PT:n Ollie Foxley.

2 Öka rörligheten
”Turkiska resningar och väderkvarnen med kettlebells i slutet av uppvärmningen är exempel på övningar som ökar rörelseomfånget, stärker axlarna och gör dig mer rörlig i höfterna, så att du löper mindre risk att skada dig när du tränar annat”, säger Foxley.

3 Maxa magträningen
Kettlebells är ett utmärkt träningsredskap för den som vill stärka coremuskulaturen och få sexpacket att framträda. Välj fyra till fem magövningar och gör mellan 10 och 20 repetitioner av varje övning som en cirkel, utan att vila emellan. ”Pausa först när du gjort alla repetitioner av samtliga övningar”, säger Foxley.

4 Sista rycket
Om du precis tränat ben är det effektivt att göra någon sista ­övning med kettlebells för att verkligen trötta ut musklerna maxi­malt. ”Gör fyra set med tio repetitioner av bägarböj, följt av tio kettlebellsvingar utan att vila emellan. Vikten på kulan du väljer bör vara ungefär en fjärdedel av din kroppsvikt”, säger Foxley.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.