Kroppen hade fått nog!

13 mar 2017

Låg i bänkpress förra veckan pressade mig rätt hårt, så plötsligt fick jag en känsla i vänster bröstmuskel som tydligt deklarerade:

”Lägg av nu eller så kommer något att gå sönder”.

Mentalt hade jag orkat ett rep till kanske tom två. Nervsystemet var med fullt ut och jag hade känslan av kraft kvar i kroppen men bröstmuskeln signalerade stopp. Jag avslutade setet nöjd med att ha lyssnat till kroppen och potentiellt undvikit en skada. Tror att det är ännu viktigare för oss ”seniorer” som tränar hårt att absolut fortsätta pressa oss under träningspassen men samtidigt vara lyhörda för när kroppen säger ifrån.

Första veckan av ”The Body Transformation Guide” är avklarad och det känns riktig bra faktiskt! Lite tröttare än vanligt men jag räknar med att bli lite piggare i takt med att kroppen blir bättre på att nyttja fett som energikälla.

Även om jag under senare tid vant kroppen med betydligt mindre mängd kolhydrater än jag åt för säg fem år sedan så ligger jag just nu väldigt lågt med intaget av just  kolhydrater. En tveeggad känsla av tomhet och lite mindre tryck i musklerna samtidigt som känslan av en lösare byxlinning trots allt ger ett visst välbefinnande och ingjuter förväntan! Nu är jag på väg!

Rent styrkemässigt har det naturligtvis inte hänt så mycket varken åt det ena eller andra hållet. Jag går in i vecka 2 med den mentala inställningen att lyckas med progression och öka styrkan TROTS kaloriunderskott och mindre kolhydrater.

Med ett lägre intag av kolhydrater i kombination med intensiva träningspass spelar mental inställning stor roll. Visualiserar hur kroppen använder fettet för att producera kraften under seten!

/Robert

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.