Joe ”The Body Coach” Wicks 15 bästa tränings- och hälsotips

Träning 30 sep 2016

Det brittiska fitnessfenomenet Joe Wicks har gjort succé med sitt koncept #leanin15, vilket hans över 1,5 miljoner följare på Instagram vittnar om. Här presenterar han sina 15 bästa tränings-, kost- och hälsotips för en starkare, sundare och snyggare kropp!

wicks

1 Förbered dig ordentligt
”Det är det enda du kan göra för att verkligen ta kontroll över ditt liv. Ägna en halvtimme till en timme varje kväll åt att laga mat för dagen därpå, så att du aldrig behöver falla i snabbmatsfällan.”

2 Posta formbilder online
”Det är som att ha en egen hejaklack.”

3 Ät mer fett
”Huvuddelen av din energi bör komma från fett – det innehåller fler kalorier per gram än kolhydrater. Bunkra upp med smör, nötter och avokado.”

4 Var inte rädd för kolhydrater
”Om du exempelvis älskar vitt bröd behöver du inte oroa dig. Skär ner på intaget under dina vilodagar och ät det istället i anslutning till dina träningspass.”

5 Träna innan frukost
”Jag tränar ofta på fastande mage – det kickar igång fett­förbränningen på ­morgonen och du kan fylla på med energi efteråt. Testa min variant av havregrynsgröt – lägg havregryn, mandelmjölk och vassleprotein i en skål, låt den stå i kylen över natten och kör den sedan i mikron efter träningen.”

6 Välj kokosolja
”Jag lagar nästan all min mat i kokosolja. Den innehåller massvis med omega 3 och är perfekt att woka i.”

7 Planera i förväg
”Planera när du ska träna och äta. Om du ska ut och festa en kväll kan du antingen träna under dagen eller dra ner på kolhydraterna.”

8 Öka volymen
”Jag gillar German Volume Training – tio set à tio reps – eftersom det är en utmärkt metod för att få in mer träning på kortare tid. Många tillämpar den på bänkpress eller marklyft, men metoden funkar med de flesta övningar – testa ­armhävningar eller utfall.”

9 Drick mer vatten
”Jag säger åt mina kunder att dricka mellan två till fyra liter om dagen. På så vis håller man energinivåerna på topp och ser till att kroppen funkar som den ska.”

10 Ät mer
”Om du använder bra råvaror kan du äta 2 700 kalorier om dagen och ändå bränna fett – och ha tillräckligt med energi för att klara dagen. Det finns ingen anledning att svälta sig själv.”

11 Håll passen korta
”Jag gillar hårda men snabba pass – under 30 minuter funkar utmärkt. Du kan till och med träna hemma: ställ en timer på 15 minuter och gör burpees under 30 sekunder, vila i 45 sekunder, gör höga knän under 30 sekunder, vila i 45 sekunder, och upprepa tills timern piper. Färdig!”

12 Våga kliva av vågen
”Du kan göra allt rätt under en hel dag eller vakna full av energi. Sedan väger du dig och ser att du har gått upp ett kilo och så tappar du humöret. Gör dig av med vågen och slipp eländet!”

13 Drick rom (om du ska festa)
”Jag kan ta en lågkalorimojito eller vodka on the rocks när jag går ut. Vit sprit innehåller vanligtvis färre kalorier än öl, och färre biprodukter än brun sprit.”

14 Ta vilodagar
”Om du är tävlande atlet så har jag inga problem med att du tränar varje dag, men de allra flesta mår bäst av att träna fyra eller fem dagar i veckan. Planera in vilodagar för att kunna ladda batterierna, handla och laga mat.”

15 Ta bilder regelbundet
”Det har inget med fåfänga att göra. Om du ser dig i spegeln varje dag är det lätt att tro att du inte gör några framsteg, men om du tar bilder kommer du att bli förvånad över resultaten du fått. Ta en formbild var fjärde vecka, tagen ur samma vinkel och med samma belysning, så kommer du att se skillnaden.”

Om du vill läsa mer om Joe Wicks finns det ett stort reportage om honom i det senaste numret av Fitness for Men – som finns ute i butik nu eller att beställa online!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.