Hålla mängden kalorier nere

25 maj 2015

I snitt 1200-1400 kcal/dag är mitt sikte inställt på. Alltså ett rätt kraftigt underskott kan tyckas. Å andra sidan så kör jag rätt lite cardio (läs ingen…) och har ett stillasittande kontorsjobb. Kör mer cardio då, kan ju någon tycka! Ja, om tiden fanns men jag har fullt upp att klämma in 3-4 styrketräningspass i veckan…

För mig fungerar det bäst att börja morgonen med att äta mindre för att senare under dagen kunna äta mer. Visst fuskar jag och tar en sväng förbi skafferiet någon gång då och då och hittar något kex som egentligen inte skulle ned… Jag har märkt att det viktiga är att man inte underskattar antalet kalorier man får i sig på ”småsaker”. Snabbt blir det 200-300 kalorier extra på en dag vilket direkt påverkar resultatet och effektiviteten dieten.

Jag blir ofta inte lika hungrig på förmiddagen som jag kan bli på eftermiddagen och kvällen och försöker utnyttja det faktumet när det kommer till frukost. Någon som har liknande erfarenheter under diet? Kanske borde jag göra tvärt om och äta 3 gånger så mycket på morgonen för att slippa vara hungrig på eftermiddagen? Jag är som sagt ingen kostexpert och kan konstatera att just nu funkar detta för mig i alla fall.

Åt samma frukost idag som alla andra dagar i veckan.

  • 2 st kokta äggvitor
  • 1 st proteindrink (vassle)
  • 2 st Omega-3 kapslar

frukost

Inte världens roligast frukost eller någon gourmetupplevelse utöver det vanliga direkt men det är ju inte syftet heller. ????

Total blir det strax under 200 kcal och omkring 40 gram välbehövligt protein och 1000-1200 kalorier tillgodo att nyttja för resten av dagen. Har jag tid på morgonen så dricker jag en kopp te också men oftast blir det att jag tar den koppen när jag kommit in till kontoret istället.

Nu är det hög tid att gå och lägga sig för att få de där värdefulla sömntimmarna, blir nog tyvärr inte 8 till antalet idag heller… Imorgon träningsdag med fokus på axlar, längtar!

/Robert

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.