Glöm inte Grunden! Prova nya sätt, lär dig mer, men glöm inte grunden av din träning.

28 jul 2016

Jag älskar att prova nya vägar att aktivera min kropp på, nya sätt att få kontakt med muskler, bli mer explosiv eller helt enkelt bygga styrka.

Just-Workin-On-My-Core-Funny-Horse-Animal-Exercise

 

 

 

Håller ni inte med om att testa nya spännande övningar kan vara ett lyft i träningen och även ge mersmak för variation i sina pass. Två väldigt bra anledningar till att variera kan även vara när träningen blir tråkig , men framförallt när, inte om utan när man når en platå.

Ett universitet i Florida gjorde studier på 8 veckors perioder där en grupp fick variera sin träning efter två veckors sammanhängande träning. Och en grupp där de fick behålla det program 8 veckor ut. Den gruppen som fick förändra träningen fann man mer benägna att hålla sig till träningen och träna hårdare än de som hade samma monotona träningsprogram 8 veckor ut.

Men vi går tillbaka till rubriken.

Just nu Exploderar internet av träning/fitness/diet/hälsa/pt/livscoacher ETC och alla vill ge och påstå sitt sätt är det bästa.

Den utvecklingen som sker i fitnessbranschen är helt enkelt enorm!

Med detta kommer det självklart nya övningar och många av dem är spännande. Dock är flera av de även lite för komplicerade eller rentav skadliga att utföra.

Det som JAG alltid rekommenderar är just basövningar att återgå till de övningar som man vet bygger massa, styrka, funktionalitet, explosivitet, koordinationsförmåga, kroppskontroll och mycket mycket mer!

Så vilka är de Magiska övningarna ?!

Du känner mycket väl till dem.

-Knäböj

-Marklyft

-Bänkpress

-Axelpress

Detta är några jag skulle börjat med att implementera 1 gång i veckan minst.

För att ta det ett steg längre kan vi även addera olympiska lyft

-Ryck

-Stöt

 

Det börjar närma sig tävlingsdag nu för mig med!

Redan den 17 september ställer jag upp i SM i AF i Alingsås.

Det känns otroligt bra att få så grymt stöd av vänner o familj , samtidigt som man har en hel del annat i livet som även måste prioriteras.

Allt handlar om balans så hitta den och håll kurs mot vilka mål du än må ha.

 

 

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.