”Förtjäna din fredag…” – En annorlunda vecka

3 feb 2017

Min vecka har inte varit så händelserik som jag till en början hade hoppats på. Min dotter Nova blev sjuk och fick väldigt hög feber på måndagen, precis efter middagstid. Det var en väldigt pigg, nöjd och som vanligt sprallig tjej när hennes farfar hämtade henne på fritids. Väl hemma rörde hon knappt middagen och gick istället raka vägen till soffan, drog ett täcke över sig och somnade.

_20170203_200348

Här förstod jag att det skulle bli en lugnare vecka…hemma.

Känslan av att inte gå till jobbet på fyra dagar är för mig ganska mentalt krävande. Mitt samvete kommer lätt ikapp mig och jag kan må lite sämre då jag har en längtan att få känna mig behövd på min arbetsplats. Turligt nog har jag väldigt fina och kloka kollegor. En av dessa kollegor kom med vältajmade ord med tanke på vart jag var i mitt sinnestillstånd. Jag hade visat tacksamhet över hennes bemötande och förklarade att den uppbackning hon gav/visade mig är och kommer vara väldigt ömsesidig. Som svar fick jag:

 

”Uppbackning låter bra, i vår bransch (och i alla andra lägen i livet) är det ett vinnande koncept! Jag är glad att ha dig på Grön men just i morgon passar du bäst som pappa!”

Även om vi är så pass kloka att vi vet hur vi ska tänka i olika situationer, kan det skapa en nödvändig bekräftande känsla när det kommer från någon annan. Just det där”…men i morgon passar du bäst som pappa!” var ord som jag tog till mig och det var den uppbackning som jag behövde.

Dock, har ja under fredagen ändå lite känt, att jag förtjänar inte denna fredag, just med tanke på att jag inte har kunnat bidra som jag önskat på min arbetsplats. Men vet ni, jag har gått tillbaka till de ord som jag fått till mig under veckan och kommer varje gång fram till att jag förtjänar visst denna fredag…för jag har varit intagit en annan roll där behovet av min närvaro har varit desto större.

IMG_20170130_222151_225

Jag har intagit rollen som pappa, för det är där jag passat som bäst.

Tänk på hur vi kan backa upp varandra i vardagen. Det behöver inte handla om att fysiskt hjälpa någon. Det kan handla om att ibland säga de rätta men relativt enkla orden till en person som är i behov av dessa. Tro mig, det Är ett vinnande koncept…

/DMC

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.