Förändra din omgivning eller förändras av den. Att förändras av sin omgivning är enkelt , det svåra är att förändra sin omgivning!

28 Dec 2015

Hur ofta vill vi följa den så kallade normen?

Varför är det lättare att göra som alla andra gör eller följa strömmen?

Människan är ett flockdjur , vi skulle aldrig klara av att vara ensamma och leva utan en omgivning av samma ras.

Just därför är det lättaste att följa de lagar som finns, den normen som utformats och det som samhället tycker är acceptabelt att göra.

Jag kan med mina egna ögon dock se att den trend som funnits över en längre period om att alltid vara som alla andra verkar ha skiftat och blivit mindre omfattande, runt om i sociala medier och i samhället börjar det allt oftare dyka upp grupper som skiljer sig från mängden.

Betyder detta att vår reptilhjärna börjar bli mindre ? och att vi anpassar oss mindre till vårt genetiska flockbeteende? eller förstår vi bättre att vi kan skapa en mycket bättre grupp om vi alla är unika på vårt sätt?

Oavsett vad det är, kan vi lära oss mycket genom att förändra den omgivning vi lever i för att skapa de bästa förutsättningarna för oss själva, vilket det i slutändan berör.

När vi kommer till träningen gäller samma princip!

vi kan inte följa någon annans träningsupplägg och förvänta oss samma resultat!

Det vi måste göra är att hitta vårt sätt att träna och vårt sätt att skapa progression utifrån våra förutsättningar!

Varje individ är olik den andra , vilket skapar helt olika förutsättningar för att bygga muskler, får bättre kondition eller att bli stark.

det gäller att hitta vårt sätt så snart vi kan och konstans förändra och förbättra detta så att vi tillslut vet vilka förutsättningar vi jobbar med samt det mest optimala sättet att träna för just oss.

Ordet för detta kallas progression!

vi måste hela tiden förändra sättet vi tränar på, och då menar jag inte endast repetitioner eller antal set, utan också träningen i sig, hypertrofi, styrka eller kondition bör alla ingå i en träningsproggresiv plan oavsett vilket av de tre du försöker optimera.

Procenten som du därefter dividerar dem emellan måste självklart specificeras till den du vill utveckla mest.

 

Strength-training-progression-for-running-e1343258715707

Med de avslutande orden väljer du om det är din omgivning som förändrar dig eller du som förändrar din omgivning.

 

 

2016 är ni redo!? ”progression är långvarigt”