Fem sätt att förbättra dina dips

Tips 7 sep 2013

Lär dig att bemästra övningen som bygger stora överarmar.
dips

1: ”Luta dig framåt”, säger PT:n Matt Whitmore. ”Den här övningen kan belasta axlarna onödigt hårt, så luta dig framåt för att ta hjälp av fler muskler och underlätta lyftet.”

2: ”Träna upp axlarna, som får jobba hårt när du gör dips. Därför är det på gränsen till idiotiskt att inte se till att de är superstarka. Militärpress och turkiska resningar är övningar som funkar utmärkt för ändamålet.”

3: ”Genom att spänna breda ryggmuskeln på nedvägen ser du till att rörelsen är rakt igenom kontrollerad och att triceps och bröst inte tröttas ut lika snabbt.”

4: ”Du maximerar tillväxten genom att genomföra den negativa (sänkande) fasen av övningen väldigt långsamt. Ta fyra eller fem sekunder på dig att sänka ner kroppen, pausa kort i rörelsens nedersta läge och pressa dig sedan upp så explosivt som möjligt.”

5: ”Undvik att gå ner för långt, eftersom det kan belasta axlarna för hårt och öka skaderisken. Jag brukar se till att axlarna befinner sig precis nedanför armbågarna innan jag pressar mig tillbaka upp igen.”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.