Embrace the pain – ett lopp för den orädde

Aktuellt 23 sep 2015

Om du letar efter höstens roligaste utmaning, så är detta något för dig. Tänk dig ett lopp genom lera och sand där du inte bara måste springa, utan även ta dig förbi en mängd krävande hinder. Den 17 oktober intar Nordic Race för första gången Malmö, där deltagarna ställs inför en 5 km lång hinderbana.

NordicRace Artikel

Det danska företaget Nordic Race startade 2012 i Köpenhamn och har fram till idag utmanat mer än 30.000 personer. Under 2015 har sex lopp i olika distanser arrangerats i Danmark, och den 17 oktober är det dags att för första gången ta steget utanför den danska marknaden. Då kommer hinderloppet till Malmö och Ribersborgsstranden där en lerig bana kommer stå uppställd med ett antal krävande hinder längs 5 km.

Konceptet utvecklades av före detta militärer och extremsport-fanatiker som hade läst om denna typen av Obstacle Course Races, så kallade OCR, som hölls i USA. Då det saknades ett liknande lopp på den danska marknaden fick man helt enkelt starta sitt eget. Detta resulterade i Nordic Race, Nordens första OCR-lopp som drivs av eldsjälar som skapar den typen av lopp och hinder som de själva skulle vilja springa.

Det bästa med detta event är att alla kan delta, oavsett ålder, storlek eller träningsnivå. Genom att hjälpas åt på banan kan alla ta sig runt, och därmed kunna skryta om sina bravader.

Läs mer: www.nordicrace.se
Direkt till anmälan: www.sportstiming.dk/ViewEvent.aspx?Id=2400&lang=se&theme=nordicrace

Detta är en annons i samarbete med Nordic Race.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.