Det där med julmaten! och allt annat gott som hör julen till..

Kost & Mat 21 Dec 2016

Nu när det är adventstider och julen snart är här så sätter också alla julbord igång, eller är i fullgång rättare sagt. Många äter julbord med jobbet långt innan jul och ju närmare julen vi kommer desto tätare blir julborden.

Fördelen med julbord är att man väljer själv vad man vill äta av. Det finns ofta en mängd sorters mat att välja på och det är ju ett perfekt sätt att komponera sin egen måltid och på så sätt få den så pass nyttig eller onyttig som man själv vill ha den..

  • Det finns en mängd proteinrik och hälsosam mat på julbordet. Ta för dig mycket av sill (själva inläggingen innehåller mycket socker, så välj gärna vanlig, inlagd sill., gravad och rökt lax, julskinka och hemlagade köttbullar. Ta även för dig av kokt ägg.

 

  • Kokt potatis är mättande och kalorisnålt och smakar gott till fisken och köttet.

 

  • Jag älskar knäckebröd och vill gärna ha ett fiberrikt knäckebröd till min jultallrik, och jag älskar att ha en skiva julskinka och äppelmos eller en stark senap som pålägg!

 

  • Vill man äta nyttigt till efterrätt fungerar det bra med apelsiner, clementiner och nötter.

IMG_6228 (1)

Men eftersom man trots allt äter julbord så pass sällan tycker jag absolut att man kan unna sig att äta av det som är mer onyttigt om man gillar den maten. Så om julbordet blir nyttigt eller onyttigt är helt upp till dig själv. Du bestämmer.

 

Själv så kommer jag befinna mig hemma på Gotland och umgås med nära och kära i jul. När det kommer till maten och allt annat gott som hör julen till så kommer jag äta precis det jag känner för när jag känner för det. Min träning kommer i stort sätt se ut som vanligt.!

PS. kom ihåg att det är inte maten mellan jul och nyår vi ska tänka på. det är den mellan nyår och jul.. ????

God jul

-PEACE OUT-

/Staffan

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.