Bränn fett som Hollywood-eliten

Kändisträning 8 apr 2015

Möt skådisarna som varit tvungna att bränna fett för sina roller – vare sig det handlar om att ytterligare förbättra en redan vältränad fysik eller mer dramatiska förvandlingar.

kandisar
CHRIS PRATT
Pratt var i sådan superform i Guardians of the Galaxy att det är svårt att tro att han inte för särskilt länge sedan mest var känd som den knubbige Andy Dwyer i sitcom-serien Parks and Recreation. Skådespelaren vägde runt 135 kilo när han provspelade för Marvel-filmen och använde ett foto som tagits under inspelningarna av Zero Dark Thirty för att övertyga producenterna om att potentialen fanns där.

För att få Chris i så pass god form att han kunde spela en serietidningshjälte utan att tumma på trovärdigheten, parade Marvel ihop honom med PT:n Duffy Gaver, mannen som hjälpte Chris Hemsworth att komma i form för Thor, och nutritionisten Phil Goglia.
Gaver tränade Pratt i fem månader – de körde upp till sex pass i veckan – medan Goglia dubblade hans kaloriintag till 4 000 kalorier om dagen och såg till så att han drack sex deciliter vatten för varje kilo kroppsvikt, vilket landade på ett totalintag på 8,7 liter per dag.

”Chris var helt ur form när vi började”, säger Gaver. ”Han fick lyfta skrot fyra eller fem gånger i veckan i ungefär en timme åt gången. Under de första månaderna handlade det främst om klassisk kroppsbyggarträning, där vi fokuserade på olika muskelgrupper på olika dagar, för att bygga massa.” Senare fick Pratt även simma, cykla, sprinta, boxas, kickboxas, köra P90X-pass och till och med köra triathlon. I de senare skedena av programmet minskade Goglia hans kaloriintag för varje vecka. På den första inspelningsdagen av Guardians of the Galaxy hade Pratt gått ner 27 kilo.

KIT HARINGTON
Pompeji-regissören Paul WS Anderson antog att Harington var i topptrim när han fick huvudrollen i filmen, men fick istället en chock. ”Han var i rätt dålig form”, säger Nuno de Salles, hans PT för filmen. De Salles satte honom på sex entimmespass bestående av marklyft och coreövningar i veckan, och ökade hans kaloriintag till 4 000 kalorier om dagen. Scenerna där han hade bar överkropp fick flyttas till slutet av inspelningen.

BEN AFFLECK
När Affleck fick rollen som Batman i kommande Batman v Superman: Dawn of Justice, menade många fans att han inte var i tillräckligt bra form. Men under inspelningarna av Gone Girl fick han faktiskt dölja sin vältränade fysik. ”Den karaktären skulle vara ur form, bakfull och lite mullig, men jag var samtidigt tvungen att träna inför rollen som Batman,” berättar Affleck. Innan inspelningarna började körde han sex helkroppspass i veckan, vilket minskades till tre eller fyra pass i veckan efter inspelningsstarten.

RUSSELL CROWE
Crowe var inte bara tvungen att komma i form inför huvudrollen i Gladiator, utan behövde också gå ner de extrakilon han lagt på sig inför rollen som Jeffrey Wigand, chef på ett tobaksbolag, i The Insider. Han kombinerade styrketräning och cardio med boxning och fäktning med ett 18 kilo tungt svärd.

JAKE GYLLENHAAL
Gyllenhaal behövde se brutal och stark ut för att övertyga i sin huvudroll i Prince of Persia. ”Vi körde massvis med coreträning för att bygga den stabilitet som krävdes för att Jake skulle kunna svinga ett svärd”, säger PT:n Simon Waterson. ”Vi använde oss av höga repetitionsantal för att bygga muskelstyrka och uthållighet.”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.