Boosta hjärnhälsan med rött kött

Kost & Mat 7 mar 2017

Vill du bli mer snabbtänkt? Ät rött kött!

meat

Rött kött har i många olika studier de senaste åren visats öka risken för cancer. Men det beror också på vilken typ av rött kött du väljer: hårt processat kött och charkprodukter eller ekologiskt nötkött från gräs­betande kor. Rätt typ av rött kött behöver inte alls vara skadligt, utan tvärt om. Den senaste forskningen, som i det här fallet rör hjärnan och som blivit publicerad i tidskriften Nutritional Health, visar nämligen att den neurologiska funktionen och signalerna från kroppens olika delar till hjärnan förbättras om man äter kött av hög kvalitet i kombination med omega-3, gärna från vildfångad fisk. Omega-3-fettsyror kan, enligt en annan studie som publicerats i Nutritional Neuroscience, även minska ångest, sänka nivåerna av stress­hormonet kortisol och öka koncentrationsförmågan.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.