Bli kvitt svettlukten

Tips 5 okt 2015

Svett är ett riktigt bra bevis på att ditt gympass verkligen givit din kropp en boost. Problemet är att svett ibland också innebär lukt – lukt som inte bara stör dig själv, utan även kan påverka omgivningen. Här kommer vårt främsta tips på hur du blir kvitt lukten, och istället kan välkomna svetten.

Rena träningskläder eller inte: under ett hårt cardio- eller lyftpass på gymmet kommer man på sig själv med att lukta svett, trots att man kört kläderna i 60 grader. Ibland går det till och med så långt att man skapar en aversion mot svetten, och man undviker att ta ut sig till hundra procent för att slippa stå ut med att avge illaluktande.

Svett är ju trots allt något vi bör omfamna med tanke på vad det faktiskt står för, så det gäller att angripa problemet i rätt ände: svett luktar nämligen inte illa av sig självt, utan det är bakterierna som lever på din hud som tillsammans med svett framkallar lukten.

Tvätta rätt
Men det finns ett enkelt och smidigt sätt som gör att du kan bli kvitt lukten, oavsett hur hårt du tränar och oavsett hur mycket du svettas. Nyckelmomentet ligger i att få bort de bakterier som stannar kvar i kläderna, och som inte ger sig trots att du tvättar i 40 grader eller mer.

Men det finns särskilt utvalda tabletter som du kan använda tillsammans med tvättmedel, som är framtaget för att attackera dessa bakterier. C30 Sport Hygiene Tabs är ett exempel på denna form av tabs, som redan vid 30 graders tvätt tar bort bakterierna – och därmed också illaluktande svett – från dina träningskläder.

C30-Tabs-02

Ibland tenderar man att ge sig på symptomen och inte det verkliga problemet: det räcker nämligen inte att bara dölja lukten med parfym och dylikt, utan det handlar om att ge sig på och radera bakterierna. Dessutom, med dessa tabs i tvättmaskinen behöver du inte höja temperaturen över 30 grader, och därför är du också skonsam mot textilierna och din träningskläder håller längre.

C30 Sport Hygiene Tabs är också miljövänliga och kommer utan parfym, vilket gör dem lämpliga även för personer med allergier och känslig hy.

Detta är en annons i samarbete med C30 Sport Hygiene Tabs

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.