Inspired by Dave / Bak/Recept

Träningsmotivation, livsinspiration och min jakt på framgångar i Men’s Physique

David
Martini Calmen

Swedish Supplements Bakery gör succé – Roadtrip till Gymgrossisten Uppsala

Bak/Recept 26 maj 2017

Nu har vi haft Swedish Supplements Bakery i flödet under en period. Inte nog med att vår närvaro har gjort sig hörd på Facebook och i sociala medier överlag, utan vi har även varit ute och besökt anläggningar med bakelser från just Swedish Supplements Bakery. De smakprover som vi erbjudit kunderna har varit två olika bakelser i choklad och nu senast en morotskaka. Och som vi brukar lägga till – alltid utan tillsatt socker.

_20170526_151035

Ofta har det varit någon form av ”firande” på den plats som vi besökt. Och ibland har det varit folk som först tackat nej till att smaka av bakelserna vi haft med oss. När vi sedan uttryckt att det är socker och glutenfritt, då har dessa tveksamma individer mer än gärna tagit del av bakverken. Och responsen som vi fått har varit så positiv att vi nu varit önskade på flera anläggningar för att visa upp vad man kan skapa med hjälp av bl.a Swedish Supplements produkter.

Det senaste receptet som lades upp på Swedish Supplements Bakery var en morotskaka med följande näringsvärde per bit:

129 kcal
12,9 gram protein
6,7 gram kolhydrater
5,8 gram fett

_20170524_214933

Fullständigt recept hittar ni på just Swedish Supplements Bakery. Vidare känns det både inspirerande och tacksamt att följare uttrycker.

”Tack för en fantastisk sida. Så detaljerat näringsvärde så man vet vad man stoppar i sig”

Det är viktigt för oss att skapa alternativa sätt att baka, möjligheten att baka sockerfritt. Det är så många som besitter både talang och önskan att baka men inte gör detta i den utsträckning man vill. Detta just för att det inte gynnar den fysiska hälsan med tanke på många av de ingredienser som inbegrips i ”klassiska” bakverk.

Så, nästa anläggning att besöka är alltså Gymgrossisten i Uppsala. Och detta sker imorgon lördag då jag och Theresia kommer vara där mellan kl.11 14 (observera att det är öppet 10-17).

FB_IMG_1495803761381

Är du boendes i Uppsala eller har vägarna förbi så tycker jag att du ska kika in och se vad det erbjuds för smakprov från Swedish Supplements Bakery, men också andra erbjudanden som Gymgrossisten Butik i Uppsala står för. Välkomna!

/DMC

Nu har vi haft Swedish Supplements Bakery i flödet under en period. Inte nog med att vår närvaro har gjort sig hörd på Facebook och i sociala medier överlag, utan vi har även varit ute och besökt anläggningar med bakelser från just Swedish Supplements Bakery. De smakprover som vi erbjudit kunderna har varit två olika bakelser i choklad och nu senast en morotskaka. Och som vi brukar lägga till – alltid utan tillsatt socker.

_20170526_151035

Ofta har det varit någon form av ”firande” på den plats som vi besökt. Och ibland har det varit folk som först tackat nej till att smaka av bakelserna vi haft med oss. När vi sedan uttryckt att det är socker och glutenfritt, då har dessa tveksamma individer mer än gärna tagit del av bakverken. Och responsen som vi fått har varit så positiv att vi nu varit önskade på flera anläggningar för att visa upp vad man kan skapa med hjälp av bl.a Swedish Supplements produkter.

Det senaste receptet som lades upp på Swedish Supplements Bakery var en morotskaka med följande näringsvärde per bit:

129 kcal
12,9 gram protein
6,7 gram kolhydrater
5,8 gram fett

_20170524_214933

Fullständigt recept hittar ni på just Swedish Supplements Bakery. Vidare känns det både inspirerande och tacksamt att följare uttrycker.

”Tack för en fantastisk sida. Så detaljerat näringsvärde så man vet vad man stoppar i sig”

Det är viktigt för oss att skapa alternativa sätt att baka, möjligheten att baka sockerfritt. Det är så många som besitter både talang och önskan att baka men inte gör detta i den utsträckning man vill. Detta just för att det inte gynnar den fysiska hälsan med tanke på många av de ingredienser som inbegrips i ”klassiska” bakverk.

Så, nästa anläggning att besöka är alltså Gymgrossisten i Uppsala. Och detta sker imorgon lördag då jag och Theresia kommer vara där mellan kl.11 14 (observera att det är öppet 10-17).

FB_IMG_1495803761381

Är du boendes i Uppsala eller har vägarna förbi så tycker jag att du ska kika in och se vad det erbjuds för smakprov från Swedish Supplements Bakery, men också andra erbjudanden som Gymgrossisten Butik i Uppsala står för. Välkomna!

/DMC

Swedish Supplements Bakery – Första officiella ”framträdandet” Lyckad dag trots utebliven träning. Detta mycket tack vare mockarutor från Swedish Supplements Bakery.

Bak/Recept 22 apr 2017

Det blev som sagt ingen träning idag. Men det gör inget. Medan Theresia låg och sov var jag och Nova uppe i Nacka simhall för Novas simträning. En duktig Nova som gång efter gång visar på framsteg i vattnet.

_20170422_215437

När vi kom hem åt vi mellanmål och gjorde oss i ordning för att åka till Actic i Hagsätra. Planen för dagen var att jag skulle vara på plats med Swedish Supplements produkter för at bjuda på smakprover på BCAA, Whey Protein Deluxe och Slow Casein…

_20170422_215608

_20170422_223236

…för att sedan bli ”avlöst” av Theresia då det vankades tjejkväll. Ett event med lite blandat spex och en del pass att delta på.

_20170422_223309

På denna tjejkväll hade även Theresia med sig bakverk hämtat från Swedish Supplements Bakery. Det blev en mycket populär mockaruta som tjejerna där på Actic fick ta del av.

_20170422_143823

När Theresia tog fram dessa för att bjuda på tog hon emot kommentarer som, ”Nej tack, inge mer socker för mig” eller ”Nej tack, jag måste hålla igen på sånt”.

När Theresia då förklarade att det är helt utan socker och laddat med protein tog dessa personer både en och två bitar av denna häftiga mockaruta. Som ni också förstår, och som jag bara måste nämna för att reta er, har Jag lyxen att leva och bo med denna talangfulla ”bakerska” där det då också blir Jag som får smaka allt hon gör ? Och nio gånger av tio blir dessa bakverk till något magiskt. Den tionde gången, blir det ”bara” väldigt gott ?

Som det skrevs på Swedish Supplements Instagram var det absolut inte sista gången som vi får ta del av Swedish Supplements Bakery bakverk på diverse events.

Swedish Supplements Bakery finns på Facebook. Gå in och gilla sidan genom att klicka ➡️ här!

_20170422_220004

Tack till Ewelina och Actic Hagsätra samt alla kunder som kom med positiv feedback. Nu fortsätter vi att hålla kursen riktad mot utveckling, på alla plan!

/DMC

Det blev som sagt ingen träning idag. Men det gör inget. Medan Theresia låg och sov var jag och Nova uppe i Nacka simhall för Novas simträning. En duktig Nova som gång efter gång visar på framsteg i vattnet.

_20170422_215437

När vi kom hem åt vi mellanmål och gjorde oss i ordning för att åka till Actic i Hagsätra. Planen för dagen var att jag skulle vara på plats med Swedish Supplements produkter för at bjuda på smakprover på BCAA, Whey Protein Deluxe och Slow Casein…

_20170422_215608

_20170422_223236

…för att sedan bli ”avlöst” av Theresia då det vankades tjejkväll. Ett event med lite blandat spex och en del pass att delta på.

_20170422_223309

På denna tjejkväll hade även Theresia med sig bakverk hämtat från Swedish Supplements Bakery. Det blev en mycket populär mockaruta som tjejerna där på Actic fick ta del av.

_20170422_143823

När Theresia tog fram dessa för att bjuda på tog hon emot kommentarer som, ”Nej tack, inge mer socker för mig” eller ”Nej tack, jag måste hålla igen på sånt”.

När Theresia då förklarade att det är helt utan socker och laddat med protein tog dessa personer både en och två bitar av denna häftiga mockaruta. Som ni också förstår, och som jag bara måste nämna för att reta er, har Jag lyxen att leva och bo med denna talangfulla ”bakerska” där det då också blir Jag som får smaka allt hon gör ? Och nio gånger av tio blir dessa bakverk till något magiskt. Den tionde gången, blir det ”bara” väldigt gott ?

Som det skrevs på Swedish Supplements Instagram var det absolut inte sista gången som vi får ta del av Swedish Supplements Bakery bakverk på diverse events.

Swedish Supplements Bakery finns på Facebook. Gå in och gilla sidan genom att klicka ➡️ här!

_20170422_220004

Tack till Ewelina och Actic Hagsätra samt alla kunder som kom med positiv feedback. Nu fortsätter vi att hålla kursen riktad mot utveckling, på alla plan!

/DMC

Hemgjord proteinglass – Tropisk smak med inslag av vanilj

Vilken lördag det var! Jag inledde denna dag med att köra Theresia till jobbet där hon skulle ha en challenge klass. Hon arbetar bland annat som gruppträningsinstruktör och har olika klasser runt om på Actic i Stockholm. Hon är riktigt duktig på det hon gör! ?

När jag lämnat av henne bar det av till min gode vän Joel där dagen verkligen tog fart. Jag ska inte sticka under stolen med att jag är en inbiten ”FIFA player” där Playstation 4 är konsollen som används. Jag har en hel del i min vardag med mitt heltidsyrke som pedagog, jag har bloggen, jag har mina klienter kopplat till den online coachning jag bedriver. Jag är fysisk återförsäljare av kosttillskott och jag agerar skribent för Fitness For Men, en tidning som jag anser är landets störst växande just nu kopplat till fitness och hälsa. När jag sätter mig ner och spelar FIFA, vare sig det är med Joel eller på egen hand så kan jag koppla bort allt detta. För trots att det är otroligt roligt och givande allt det jag gör, så kan det vara skönt att ”smita undan” lite ibland. Och inte nog med att det blev FIFA, utan han såg även till att köpa hem NHL som är en före detta favorit för mig där det blev en match också. Kanske blir det till att köpa hem detta även för mig då det visade sig att man utvecklat spelet till det positiva. Jag noterade även att en viss Linus Carlén håller spelet varmt om hjärtat. Vem vet…kanske kan jag med mitt Bruins vid tillfälle få visa dig Linus hur det hela ska gå till ?

_20160917_205809

_20160917_205839

Avslutningsvis laddade vi hem FIFA 17 demot och tog en match även där. Det fina var med dagen hos Joel var den fina vinstprocenten jag hade i samtliga spel ?

_20160917_210741

Efter vistelsen hos Joel åkte jag och Theresia till gymmet. Det är speciellt för mig att ges tillfälle att träna med henne då det är inspirerande och motiverande för mig. Sedan att vi kan finnas där för att hjälpa varandra i olika övningar är såklart något väldigt positivt.

_20160917_205746

_20160917_210838

Vi avslutade passet med att genomföra dagens ”22 push-ups challenge” ?

 

Enkelheten och Swedish Supplements i fokus

Den senaste proteinglassen blev en sådan hit, både för mig och för andra som tog del av det. Varför inte gå lite i samma spår som sist men ändå utveckla det genom att variera smaksättningen lite? Theresia gjorde denna proteinglass häromdagen och jag kan säga att det återigen blev ett otroligt lyckat resultat. Denna glass är nämligen lika god som den är enkelt att göra ?

_20160917_211026

Ingredienser:

1 banan
1 dl fryst ananas
1/2 dl fryst mango
1 msk kokosflingor
3 msk kokosmjölk
1 portion Whey Protein Deluxe vanilj

 

Tillvägagångssätt:

  1. Finhacka en hel banan och ställ den i frysen i någon timme eller tills den har fryst till lite.
  2. Ta ut bananen och tillsätt ananas och mango och häll i en mixer tillsammans med 3 msk kokosmjölk. Mixa tills det blir en ”massa”. Häll även i kokosflingorna i denna massa.
  3. Tillsätt en portion Whey Protein Deluxe vanilj från Swedish Supplements och mixa ner detta i fruktblandningen.
  4. Ställ in i frysen i ca 15-30 minuter (eller avnjut den direkt om du vill ha den lite mer krämig).
  5. För en mer ”estetisk look” och ytterligare smaksensation går det bra att toppa med valfri frukt.

_20160917_205916

Som i det förra glassinlägget lägger jag gärna till att det går jättebra att förvara den i frysen om man vill äta den t.ex dagen efter. Men man kan då ta ut den och låta ”tina” lite innan för bättre glass upplevelse.

Hoppas det smakar!

/DMC

Vilken lördag det var! Jag inledde denna dag med att köra Theresia till jobbet där hon skulle ha en challenge klass. Hon arbetar bland annat som gruppträningsinstruktör och har olika klasser runt om på Actic i Stockholm. Hon är riktigt duktig på det hon gör! ?

När jag lämnat av henne bar det av till min gode vän Joel där dagen verkligen tog fart. Jag ska inte sticka under stolen med att jag är en inbiten ”FIFA player” där Playstation 4 är konsollen som används. Jag har en hel del i min vardag med mitt heltidsyrke som pedagog, jag har bloggen, jag har mina klienter kopplat till den online coachning jag bedriver. Jag är fysisk återförsäljare av kosttillskott och jag agerar skribent för Fitness For Men, en tidning som jag anser är landets störst växande just nu kopplat till fitness och hälsa. När jag sätter mig ner och spelar FIFA, vare sig det är med Joel eller på egen hand så kan jag koppla bort allt detta. För trots att det är otroligt roligt och givande allt det jag gör, så kan det vara skönt att ”smita undan” lite ibland. Och inte nog med att det blev FIFA, utan han såg även till att köpa hem NHL som är en före detta favorit för mig där det blev en match också. Kanske blir det till att köpa hem detta även för mig då det visade sig att man utvecklat spelet till det positiva. Jag noterade även att en viss Linus Carlén håller spelet varmt om hjärtat. Vem vet…kanske kan jag med mitt Bruins vid tillfälle få visa dig Linus hur det hela ska gå till ?

_20160917_205809

_20160917_205839

Avslutningsvis laddade vi hem FIFA 17 demot och tog en match även där. Det fina var med dagen hos Joel var den fina vinstprocenten jag hade i samtliga spel ?

_20160917_210741

Efter vistelsen hos Joel åkte jag och Theresia till gymmet. Det är speciellt för mig att ges tillfälle att träna med henne då det är inspirerande och motiverande för mig. Sedan att vi kan finnas där för att hjälpa varandra i olika övningar är såklart något väldigt positivt.

_20160917_205746

_20160917_210838

Vi avslutade passet med att genomföra dagens ”22 push-ups challenge” ?

 

Enkelheten och Swedish Supplements i fokus

Den senaste proteinglassen blev en sådan hit, både för mig och för andra som tog del av det. Varför inte gå lite i samma spår som sist men ändå utveckla det genom att variera smaksättningen lite? Theresia gjorde denna proteinglass häromdagen och jag kan säga att det återigen blev ett otroligt lyckat resultat. Denna glass är nämligen lika god som den är enkelt att göra ?

_20160917_211026

Ingredienser:

1 banan
1 dl fryst ananas
1/2 dl fryst mango
1 msk kokosflingor
3 msk kokosmjölk
1 portion Whey Protein Deluxe vanilj

 

Tillvägagångssätt:

  1. Finhacka en hel banan och ställ den i frysen i någon timme eller tills den har fryst till lite.
  2. Ta ut bananen och tillsätt ananas och mango och häll i en mixer tillsammans med 3 msk kokosmjölk. Mixa tills det blir en ”massa”. Häll även i kokosflingorna i denna massa.
  3. Tillsätt en portion Whey Protein Deluxe vanilj från Swedish Supplements och mixa ner detta i fruktblandningen.
  4. Ställ in i frysen i ca 15-30 minuter (eller avnjut den direkt om du vill ha den lite mer krämig).
  5. För en mer ”estetisk look” och ytterligare smaksensation går det bra att toppa med valfri frukt.

_20160917_205916

Som i det förra glassinlägget lägger jag gärna till att det går jättebra att förvara den i frysen om man vill äta den t.ex dagen efter. Men man kan då ta ut den och låta ”tina” lite innan för bättre glass upplevelse.

Hoppas det smakar!

/DMC

Hemgjord proteinglass – Blåbär och vanilj… …och överlag en fantastisk lördag som bara blev bättre och bättre.

Lördagen var allt och lite till kändes det som. Jag började med att vakna ganska tidigt för äta lite frukost, ta det lugnt en stund för att sedan promenera med Nova till hennes simträning som infaller varje lördag.

_20160910_173001

_20160910_172930

_20160910_173031

Klockan 8.50 börjar uppvärmningen för att sedan hoppa i vattnet och låta simträningen ska ta vid. Jag tycker om att se att människor har olika talanger och hur man i detta en aning utmärker sig, eller skiljer sig från mängden. Men återigen handlar det inte bara om talang, utan främst om vilja och hårt arbete som jag brukar förespråka.

Utan att försöka vara partisk så känner jag att Nova gör just detta, dvs utmärker sig en aning. Jag kan inte mycket om simning, men hon är lång för sin ålder, hon har långa ben och ganska stora fötter där hon med sina 8 år har storlek 37 i skor. Rent fysiskt så känner jag att det skulle kunna vara en fördel. Varför jag tänker på detta sätt är för att det helt enkelt ofta tar sig igenom vattnet snabbare än många av sina simkompisar i hennes grupp… Nåväl, det är fantastiskt kul att se henne i vattnet där hon verkligen trivs och mår så otroligt bra. Det är total glädje varje gång hon hoppar i vattnet! ?

_20160910_173102

_20160910_173125

_20160910_173154

_20160910_173234

För att illustrera hur mycket hon gillar att befinna sig i vattnet så ville hon vara i den lilla barnpoolen en stund efter avslutad träning då alla andra bassänger var upptagna ?

När vi kom hem blev det mellanmål varpå Nova gick över till en kompis här i området där vi bor. Jag passade på att åka till gymmet där biceps och mage fick lite lyx. Börja passet gjorde jag med intervaller i rodden, något jag måste införa allt mer frekvent nu känner jag då jag anser att dess effektivitet är oslagbar.

_20160910_173324

Sedan var det något annat som gjorde dagen ännu mer givande. Detta kopplar jag till klienter (i detta fall en specifik klient) som återkopplar till mig och ger mig positiv feedback i det arbete vi gör tillsammans.

_20160910_175049

Även om min motivation är på topp när det kommer till att vägleda andra så är det alltid speciellt att få till sig att man gör ett bra arbete. Dock så anser jag att det riktigt arbetet ligger hos individen ifråga. Angående Butcher frågan som han ställde blev detta till ett självklart ”Ja” ?

Men nu till det som ändå var tanken att utgöra fokus för detta inlägg…

 

Swedish Supplements inspirerad hemgjord proteinglass

Ibland är det löjligt enkelt att få till något bra…tydligen…om man heter Theresia. Med bra menar jag en positiv upplevelse där en bra smak och bra näringsvärde går hand i hand. Ofta ser min kära sambo Theresia till att denna kombo blir till ett lyckat inslag när hon bakar/skapar något.

Ingredienser:

1 banan

1 1/2 dl blåbär

3 msk kokosmjölk

1 portion Whey Protein Deluxe vanilj

_20160909_200850

Tillvägagångssätt:

  1. Finhacka en hel banan och ställ den i frysen i någon timme eller tills den har fryst till lite.
  2. Ta ut bananen och tillsätt 1 1/2 dl blåbär och häll i en mixer tillsammans med 3 msk kokosmjölk. Mixa tills det blir en ”massa”.
  3. Tillsätt en portion Whey Protein Deluxe vanilj från  Swedish Supplements och mixa ner detta i fruktblandningen.
  4. Ställ in i frysen i ca 15-30 minuter (eller avnjut den direkt om du vill ha den lite mer krämig).

Jag lägger gärna till att det går jättebra att förvara den i frysen om man vill äta den t.ex dagen efter. Men man kan då ta ut den och låta ”tina” lite innan för bättre ”glass upplevelse”.

_20160908_215531

Hoppas ni ger det en chans att prova på detta då det är en absolut smaksensation! ?

Ha en fortsatt fin helg kära vänner, det ska jag ha.

/DMC

Lördagen var allt och lite till kändes det som. Jag började med att vakna ganska tidigt för äta lite frukost, ta det lugnt en stund för att sedan promenera med Nova till hennes simträning som infaller varje lördag.

_20160910_173001

_20160910_172930

_20160910_173031

Klockan 8.50 börjar uppvärmningen för att sedan hoppa i vattnet och låta simträningen ska ta vid. Jag tycker om att se att människor har olika talanger och hur man i detta en aning utmärker sig, eller skiljer sig från mängden. Men återigen handlar det inte bara om talang, utan främst om vilja och hårt arbete som jag brukar förespråka.

Utan att försöka vara partisk så känner jag att Nova gör just detta, dvs utmärker sig en aning. Jag kan inte mycket om simning, men hon är lång för sin ålder, hon har långa ben och ganska stora fötter där hon med sina 8 år har storlek 37 i skor. Rent fysiskt så känner jag att det skulle kunna vara en fördel. Varför jag tänker på detta sätt är för att det helt enkelt ofta tar sig igenom vattnet snabbare än många av sina simkompisar i hennes grupp… Nåväl, det är fantastiskt kul att se henne i vattnet där hon verkligen trivs och mår så otroligt bra. Det är total glädje varje gång hon hoppar i vattnet! ?

_20160910_173102

_20160910_173125

_20160910_173154

_20160910_173234

För att illustrera hur mycket hon gillar att befinna sig i vattnet så ville hon vara i den lilla barnpoolen en stund efter avslutad träning då alla andra bassänger var upptagna ?

När vi kom hem blev det mellanmål varpå Nova gick över till en kompis här i området där vi bor. Jag passade på att åka till gymmet där biceps och mage fick lite lyx. Börja passet gjorde jag med intervaller i rodden, något jag måste införa allt mer frekvent nu känner jag då jag anser att dess effektivitet är oslagbar.

_20160910_173324

Sedan var det något annat som gjorde dagen ännu mer givande. Detta kopplar jag till klienter (i detta fall en specifik klient) som återkopplar till mig och ger mig positiv feedback i det arbete vi gör tillsammans.

_20160910_175049

Även om min motivation är på topp när det kommer till att vägleda andra så är det alltid speciellt att få till sig att man gör ett bra arbete. Dock så anser jag att det riktigt arbetet ligger hos individen ifråga. Angående Butcher frågan som han ställde blev detta till ett självklart ”Ja” ?

Men nu till det som ändå var tanken att utgöra fokus för detta inlägg…

 

Swedish Supplements inspirerad hemgjord proteinglass

Ibland är det löjligt enkelt att få till något bra…tydligen…om man heter Theresia. Med bra menar jag en positiv upplevelse där en bra smak och bra näringsvärde går hand i hand. Ofta ser min kära sambo Theresia till att denna kombo blir till ett lyckat inslag när hon bakar/skapar något.

Ingredienser:

1 banan

1 1/2 dl blåbär

3 msk kokosmjölk

1 portion Whey Protein Deluxe vanilj

_20160909_200850

Tillvägagångssätt:

  1. Finhacka en hel banan och ställ den i frysen i någon timme eller tills den har fryst till lite.
  2. Ta ut bananen och tillsätt 1 1/2 dl blåbär och häll i en mixer tillsammans med 3 msk kokosmjölk. Mixa tills det blir en ”massa”.
  3. Tillsätt en portion Whey Protein Deluxe vanilj från  Swedish Supplements och mixa ner detta i fruktblandningen.
  4. Ställ in i frysen i ca 15-30 minuter (eller avnjut den direkt om du vill ha den lite mer krämig).

Jag lägger gärna till att det går jättebra att förvara den i frysen om man vill äta den t.ex dagen efter. Men man kan då ta ut den och låta ”tina” lite innan för bättre ”glass upplevelse”.

_20160908_215531

Hoppas ni ger det en chans att prova på detta då det är en absolut smaksensation! ?

Ha en fortsatt fin helg kära vänner, det ska jag ha.

/DMC

Tigerkaka a’la protein

Förutom kärlek verkar hon ha en oändlig mängd kreativitet inom många områden min Theresia. Att baka hälsosammare är ett av dessa områden.

Tigerkakan som detta inlägg bjuder på är ytterligare ett bevis på det jag skriver ovan. Jag ser alla dessa recept som ett utmärkt sätt att upprätthålla sin passion kopplat till att baka. Huruvida man vill fokusera på mer hälsosammare alternativ och utesluta socker, det är såklart upp till var och en. Jag har i alla fall min åsikt i detta och med tanke på vad jag vill med Inspired by Dave förstår ni nog vilket alternativ jag har som avsikt att inspirera och motivera till.

_20160717_140544

För att ta oss till vad detta inlägg faktiskt handlar om är alltså en Tigerkaka likt en klassisk sockerkaka men att man tillsätter en viss mängd kakao i smeten. Så även i detta fall, men som rubriken hänvisas till… Dvs mer fokus på mängden protein ?

_20160717_140909

Så, ingredienser är som följer:

2 ägg

1 dl mjölk

2dl havremjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 dl lättströ

2 rågade msk jordnötssmör (rekommenderar Green Chioce Creamy 99,3%)

2 tsk kakao

2 portioner/skopor Swedish Supplements Protein Whey Deluxe Heavenly Rich Chocolate

 

Tillvägagångasätt:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen med kokosoljan och havreströ.

2. Vispa ägg och lättströ pösigt.

3. Blanda samman havremjöl, bakpulver och proteinpulvret och häll sedan ner i äggsmeten.

4. ”Smält” jordnötssmöret i mixern och häll i mjölken så att allt blir ljummet. Vispa ner blandningen i smeten.

5. Häll de första två tredjedelarna av smeten i formen. Smaksätt den sista tredjedelen med 1 msk kakaopulver. Rör ner den med en gaffel så kakan får ”tigrig” look ?

6. Grädda din Tigerkaka i ugnen i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan torr efter att du stuckit den i kakan är den klar.

_20160717_141029

Kakan kan om önskas toppas med lite hallon eller annan frukt. Något jag inte testat själv, som jag vill göra är att äta den tillsammans med lite Add Icecream ?

_20160717_141201

Det finns ytterligare kakor/bakelser på lager, så det finns anledning att så småningom återkomma med mer inspiration inom ämnet ifråga. Vidare är det många som anser att det borde göra en kokbok på Theresias alla recept, vilket nästan är en tanke som jag skulle vilja verkställa på riktigt. ”Time will tell” ?

Näringsvärde per bit fördelat på 10 stycken:

9g protein
9g kolhydrater
4g fett

116 kcal

_20160717_142440

/DMC

Förutom kärlek verkar hon ha en oändlig mängd kreativitet inom många områden min Theresia. Att baka hälsosammare är ett av dessa områden.

Tigerkakan som detta inlägg bjuder på är ytterligare ett bevis på det jag skriver ovan. Jag ser alla dessa recept som ett utmärkt sätt att upprätthålla sin passion kopplat till att baka. Huruvida man vill fokusera på mer hälsosammare alternativ och utesluta socker, det är såklart upp till var och en. Jag har i alla fall min åsikt i detta och med tanke på vad jag vill med Inspired by Dave förstår ni nog vilket alternativ jag har som avsikt att inspirera och motivera till.

_20160717_140544

För att ta oss till vad detta inlägg faktiskt handlar om är alltså en Tigerkaka likt en klassisk sockerkaka men att man tillsätter en viss mängd kakao i smeten. Så även i detta fall, men som rubriken hänvisas till… Dvs mer fokus på mängden protein ?

_20160717_140909

Så, ingredienser är som följer:

2 ägg

1 dl mjölk

2dl havremjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 dl lättströ

2 rågade msk jordnötssmör (rekommenderar Green Chioce Creamy 99,3%)

2 tsk kakao

2 portioner/skopor Swedish Supplements Protein Whey Deluxe Heavenly Rich Chocolate

 

Tillvägagångasätt:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen med kokosoljan och havreströ.

2. Vispa ägg och lättströ pösigt.

3. Blanda samman havremjöl, bakpulver och proteinpulvret och häll sedan ner i äggsmeten.

4. ”Smält” jordnötssmöret i mixern och häll i mjölken så att allt blir ljummet. Vispa ner blandningen i smeten.

5. Häll de första två tredjedelarna av smeten i formen. Smaksätt den sista tredjedelen med 1 msk kakaopulver. Rör ner den med en gaffel så kakan får ”tigrig” look ?

6. Grädda din Tigerkaka i ugnen i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan torr efter att du stuckit den i kakan är den klar.

_20160717_141029

Kakan kan om önskas toppas med lite hallon eller annan frukt. Något jag inte testat själv, som jag vill göra är att äta den tillsammans med lite Add Icecream ?

_20160717_141201

Det finns ytterligare kakor/bakelser på lager, så det finns anledning att så småningom återkomma med mer inspiration inom ämnet ifråga. Vidare är det många som anser att det borde göra en kokbok på Theresias alla recept, vilket nästan är en tanke som jag skulle vilja verkställa på riktigt. ”Time will tell” ?

Näringsvärde per bit fördelat på 10 stycken:

9g protein
9g kolhydrater
4g fett

116 kcal

_20160717_142440

/DMC

Mandelbollar med mersmak på en söndag En klassiker på Inspired by Dave som bevisar att nyttigt inte behöver innebära avkall på en positiv smakupplevelse.

Denna söndag kan gå till historien, på riktigt. Och nu syftar jag inte till mina mandelbollar på något sätt, utan jag tänker på mina förhoppningar om hur mirakellandet Island kanske kanske kan skrälla mot värdlandet Frankrike i fotbolls-EM. Ja, jag kan vara en riktig fotbollsnörd när det kommer till mästerskap såsom EM och VM, trots Sveriges frånvaro.

Förutom den kommande fotbollen så har denna söndag bjudit på otroligt fint besök från Oskarshamn. Nämligen min kära mor som trots sjukdom varit på besök här under dagen. Underbart att hon äntligen kom hit för att se hur vi bor. Den förbannade sjukdomen tar på hennes krafter, men hon är stark i sitt sätt att kämpa och hon låter inte hennes tillstånd påverka hennes inställning till livet. Fantastiskt att få bevittna!

_20160703_202423

_20160703_202351

Nova fick även chans att stolt visa sin farmor vart det är någonstans hon badar om dagarna här på denna underbara plats som Järla Sjö är.

När jag skriver mandelbollar med mersmak vill jag koppla detta till hur jag tagit mitt ”vanliga” men ack så populära recept på mandelbollar och lagt till ytterligare en ingrediens. En ingrediens som varit med förut i bakningen här på bloggen. Jag talar om proteinpulvret Heavenly Rich Chocolate från min sponsor Swedish Supplements. Jag ska gå rakt på sak…

Ingredienser som du behöver är:

Dadlar, 7 st
Mandlar, 2 dl
Jordnötssmör, 2 dryga matskedar
Mjölk, ca 2 matskedar
Vaniljpulver, (Obs, inte vaniljsocker) ca 1 tsk
Kakao, 2 tsk 
Heavenly Rich Chocolate, en portion (om så önskas)

 

Tillvägagångssätt som jag ser lämpligast är som följer:

  1. Ha ner 7 stycken dadlar i en mixer och mixa tills du får en ”smet”. Häll över i en bunke.
  2. Näst på tur är mandlar. Ha i 2 dl i mixern som du mixar tills de är ”grovt hackade”. Ha över i samma bunke som som ”daddel smeten”.
  3. Blanda i resten av ingredienserna i bunken och rör om med t.ex en gaffel tills du får en smek som du kan rulla rulla till bollar. Går självklart bra att knåda smeten med
  4. Rulla till bollar utefter lämplig storlek som du önskar och rulla sedan i kokos om så önskas.
  5. Stoppa gärna in i frysen 30-60 minuter alternativt lägg i kylen 60 min (eller längre) innan dom serveras.

_20160703_202331

_20160703_202307

_20160703_202242

Alternativet Hevenly Rich Chocolate är absolut valfritt. Jag tycker att det tillförde en hel del positivt i smaken till ett redan lyckat recept. Vi har även näringsvärdet som går upp en del kopplat till det protein som läggs till i och med pulvret. I och med pulvret kan det behövas styras så att du får en smet som smidigt kan rullas till bollar. Detta styr du genom att ha i mjölk och röra om smeten tills du ser/känner att det blir lämpligt att göra bollar av.

 

Näringsvärde per boll fördelat på ca 10 stycken:

Kcal ca 80
Protein 5 g
Kolhydrat 5 g
Fett 4 g

_20160703_202506

Hoppas ni kan komma till skott och testa dessa bollar. Jag vill egentligen inte lova något, men detta är så nära jag kommer till att ”lova” att ni kommer tycka om dessa!

/DMC

Denna söndag kan gå till historien, på riktigt. Och nu syftar jag inte till mina mandelbollar på något sätt, utan jag tänker på mina förhoppningar om hur mirakellandet Island kanske kanske kan skrälla mot värdlandet Frankrike i fotbolls-EM. Ja, jag kan vara en riktig fotbollsnörd när det kommer till mästerskap såsom EM och VM, trots Sveriges frånvaro.

Förutom den kommande fotbollen så har denna söndag bjudit på otroligt fint besök från Oskarshamn. Nämligen min kära mor som trots sjukdom varit på besök här under dagen. Underbart att hon äntligen kom hit för att se hur vi bor. Den förbannade sjukdomen tar på hennes krafter, men hon är stark i sitt sätt att kämpa och hon låter inte hennes tillstånd påverka hennes inställning till livet. Fantastiskt att få bevittna!

_20160703_202423

_20160703_202351

Nova fick även chans att stolt visa sin farmor vart det är någonstans hon badar om dagarna här på denna underbara plats som Järla Sjö är.

När jag skriver mandelbollar med mersmak vill jag koppla detta till hur jag tagit mitt ”vanliga” men ack så populära recept på mandelbollar och lagt till ytterligare en ingrediens. En ingrediens som varit med förut i bakningen här på bloggen. Jag talar om proteinpulvret Heavenly Rich Chocolate från min sponsor Swedish Supplements. Jag ska gå rakt på sak…

Ingredienser som du behöver är:

Dadlar, 7 st
Mandlar, 2 dl
Jordnötssmör, 2 dryga matskedar
Mjölk, ca 2 matskedar
Vaniljpulver, (Obs, inte vaniljsocker) ca 1 tsk
Kakao, 2 tsk 
Heavenly Rich Chocolate, en portion (om så önskas)

 

Tillvägagångssätt som jag ser lämpligast är som följer:

  1. Ha ner 7 stycken dadlar i en mixer och mixa tills du får en ”smet”. Häll över i en bunke.
  2. Näst på tur är mandlar. Ha i 2 dl i mixern som du mixar tills de är ”grovt hackade”. Ha över i samma bunke som som ”daddel smeten”.
  3. Blanda i resten av ingredienserna i bunken och rör om med t.ex en gaffel tills du får en smek som du kan rulla rulla till bollar. Går självklart bra att knåda smeten med
  4. Rulla till bollar utefter lämplig storlek som du önskar och rulla sedan i kokos om så önskas.
  5. Stoppa gärna in i frysen 30-60 minuter alternativt lägg i kylen 60 min (eller längre) innan dom serveras.

_20160703_202331

_20160703_202307

_20160703_202242

Alternativet Hevenly Rich Chocolate är absolut valfritt. Jag tycker att det tillförde en hel del positivt i smaken till ett redan lyckat recept. Vi har även näringsvärdet som går upp en del kopplat till det protein som läggs till i och med pulvret. I och med pulvret kan det behövas styras så att du får en smet som smidigt kan rullas till bollar. Detta styr du genom att ha i mjölk och röra om smeten tills du ser/känner att det blir lämpligt att göra bollar av.

 

Näringsvärde per boll fördelat på ca 10 stycken:

Kcal ca 80
Protein 5 g
Kolhydrat 5 g
Fett 4 g

_20160703_202506

Hoppas ni kan komma till skott och testa dessa bollar. Jag vill egentligen inte lova något, men detta är så nära jag kommer till att ”lova” att ni kommer tycka om dessa!

/DMC

Heavenly Rich Chocolate cake – A cake to remember

Bak/Recept 5 jun 2016

I fredags inledde Theresia något som hon pratat om länge. För inte så länge sedan gick min sponsor Swedish Supplements ut med att man skulle släppa en ny smak i deras Protein Whey Deluxe serie, Heavenly Rich Chocolate. Nu är den ute och givetvis blev det på en gång såsom Theresia hade ”planerat”.

Jag själv såg till att smaka på den första gången i form av en shake efter ett träningspass. Jag blev inte överraskad med tanke på det framgångsrika mönster man visat från Swedish Supplements sida kopplat till att ta fram smaker. Däremot blev jag gladeligen imponerad när jag fick dricka denna Whey Protein Deluxe Heavenly Rich Chocolate som nu är standard efter passen. Men jag har det också som ett alternativ i min vardag när jag snabbt behöver få i mig något mellan huvudmåltiderna.

_20160605_203951

Men för att komma till kanske det mest lyckade bakverk som Theresia har gjort som ska jag nedan presentera hur du ska gå tillväga för att göra denna hemma hos dig.

 

Ingredienser kaka:

2 skopor Protein Whey Deluxe Heavenly Rich Chocolate
1/2 paket (100) Philadelphia 3%
3 ägg
1/2 dl mjölk
1 msk kokosolja
1 dl lättströ
Hallon efter önskemål

_20160605_202941

Ingredienser topping:

1 skopa Protein Whey Deluxe Heavenly Rich Chocolate.
1/2 paket (100) Philadelphia 3%
Lättströ efter önskemål (Smaka och prova dig fram tills du får den smak du vill ha)

_20160605_202920

Tillvägagångssätt:

  1. Separera äggulor och äggvitor i separata bunkar.
  2. Vispa sedan äggulorna med 1 dl lättströ och 100g Philadelphia.
  3. Tillsätt 1/2 dl mjölk, 1 msk kokosolja, 2 skopor proteinpulver och blanda till en fin smet.
  4. Vispa sedan äggvitorna till en fast fluff och vänd ner i andra bunken och blanda.
  5. Häll smeten i en form och ha sedan ner hallon i formen och smeten.
  6. Grädda i 175 grader i ca 10 min. Låt svalna innan (innan toppingen läggs på).
  7. Topping: Blanda 100 g Philadelphia med 1 skopa proteinpulver och bred ut över kakan. Ha möjligen i en tsk mjölk för att göra toppingen bredbar. Det behövdes dock inte i denna baksession.
  8. Servera med lite färska hallon om så önskas.

_20160605_202804

_20160605_184816

_20160605_185107

 

Näringsvärde per bit fördelat på 10 bitar:
12,6g protein
3,5g kolhydrater
4,4g fett
101 kcal

 

Som ni kan se är näringsvärdet (enligt mig) ett väldigt imponerande sådant. Jag förstår själv inte hur hon lyckas få fram något som gör sig så bra i munnen smakmässigt. Jag tror att de flesta av er kommer att bli positivt överraskade av denna kaka och kanske kan det vara starten till mer inspiration kopplat till hälsosamt bakande. Det är klokt att göra en grund för er själva för att sedan vara kreativa och skapa smaker som passar er.

Imorgon kommer jag berätta om ett nytt gym som jag tränade på idag. Ett gym som jag tror att jag kommer besöka ganska frekvent.

_20160605_204312

Att hitta ett nytt gym kan för mig vara en bra boost när det kommer till inspiration!

/DMC

I fredags inledde Theresia något som hon pratat om länge. För inte så länge sedan gick min sponsor Swedish Supplements ut med att man skulle släppa en ny smak i deras Protein Whey Deluxe serie, Heavenly Rich Chocolate. Nu är den ute och givetvis blev det på en gång såsom Theresia hade ”planerat”.

Jag själv såg till att smaka på den första gången i form av en shake efter ett träningspass. Jag blev inte överraskad med tanke på det framgångsrika mönster man visat från Swedish Supplements sida kopplat till att ta fram smaker. Däremot blev jag gladeligen imponerad när jag fick dricka denna Whey Protein Deluxe Heavenly Rich Chocolate som nu är standard efter passen. Men jag har det också som ett alternativ i min vardag när jag snabbt behöver få i mig något mellan huvudmåltiderna.

_20160605_203951

Men för att komma till kanske det mest lyckade bakverk som Theresia har gjort som ska jag nedan presentera hur du ska gå tillväga för att göra denna hemma hos dig.

 

Ingredienser kaka:

2 skopor Protein Whey Deluxe Heavenly Rich Chocolate
1/2 paket (100) Philadelphia 3%
3 ägg
1/2 dl mjölk
1 msk kokosolja
1 dl lättströ
Hallon efter önskemål

_20160605_202941

Ingredienser topping:

1 skopa Protein Whey Deluxe Heavenly Rich Chocolate.
1/2 paket (100) Philadelphia 3%
Lättströ efter önskemål (Smaka och prova dig fram tills du får den smak du vill ha)

_20160605_202920

Tillvägagångssätt:

  1. Separera äggulor och äggvitor i separata bunkar.
  2. Vispa sedan äggulorna med 1 dl lättströ och 100g Philadelphia.
  3. Tillsätt 1/2 dl mjölk, 1 msk kokosolja, 2 skopor proteinpulver och blanda till en fin smet.
  4. Vispa sedan äggvitorna till en fast fluff och vänd ner i andra bunken och blanda.
  5. Häll smeten i en form och ha sedan ner hallon i formen och smeten.
  6. Grädda i 175 grader i ca 10 min. Låt svalna innan (innan toppingen läggs på).
  7. Topping: Blanda 100 g Philadelphia med 1 skopa proteinpulver och bred ut över kakan. Ha möjligen i en tsk mjölk för att göra toppingen bredbar. Det behövdes dock inte i denna baksession.
  8. Servera med lite färska hallon om så önskas.

_20160605_202804

_20160605_184816

_20160605_185107

 

Näringsvärde per bit fördelat på 10 bitar:
12,6g protein
3,5g kolhydrater
4,4g fett
101 kcal

 

Som ni kan se är näringsvärdet (enligt mig) ett väldigt imponerande sådant. Jag förstår själv inte hur hon lyckas få fram något som gör sig så bra i munnen smakmässigt. Jag tror att de flesta av er kommer att bli positivt överraskade av denna kaka och kanske kan det vara starten till mer inspiration kopplat till hälsosamt bakande. Det är klokt att göra en grund för er själva för att sedan vara kreativa och skapa smaker som passar er.

Imorgon kommer jag berätta om ett nytt gym som jag tränade på idag. Ett gym som jag tror att jag kommer besöka ganska frekvent.

_20160605_204312

Att hitta ett nytt gym kan för mig vara en bra boost när det kommer till inspiration!

/DMC

Chokladmuffins – Teri’s way Läsning av nya numret av Fitness For Men tillsammans med ett par chokladmuffins.

Bak/Recept 19 maj 2016

På väg hem från gymmet kom Theresia på att Fitness For Men har släppts. Så det blev lite till att vända då vi nästan var hemma redan för att köpa tidningen på ICA i Sickla. Det är självklart spännande och otroligt inspirerande att ha fortsatt förtroende i och med mina sidor i tidningen, ”David har ordet”.

_20160519_225115

Ta gärna och inhandla ett exemplar för att ta del av det jag så gärna önskar leverera genom David har ordet, nämligen motivation och inspiration för dig att tillhandahålla i vardagen.

Nu till avsikten med detta inlägg, nämligen chokladmuffins med en mer hälsosam ”touch”. Som ofta annars lyckas Theresia med det hon bakar. Hon har en otrolig känsla när det kommer till smaksättning och är väldigt kreativ med att testa saker. Ofta är min sponsor Swedish Supplements produkter del i det hon bakar.

_20160519_224848

_20160519_224713

Så, vi fick ut 12 muffins.

Ingredienser:

3 ägg
3 msk lättströ
2 msk kokosolja
2 skopor vanilj protein
0.75 dl havremjöl
3 tsk bakpulver
2 msk mjölk
100g choklad utan tillsatt socker (50g till smeten & 50g till fyllningen).

 

Utförande:

  1. Vispa ägg, lättströ, kokosolja i en bunke till en porös smet.
  2. Tillsätt vaniljproteinet, bakpulver samt havremjöl och vispa samman till en klumpfri smet.
  3. Smällt 50g choklad utan tillsatt socker tillsammans med lite mjölk och häll ner i bunken.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna och toppa varje muffins med en ruta av chokladen.
  5. Grädda i ugn på 175 grader i ca 10-15 minuter. Låt sedan svalna.
  6. När muffinsen har svalnat kan du klicka på lite citronkvarg på varje muffins. Toppa med lite kokos om så önskas.

_20160519_225919

Nu är de färdiga att avnjutas. Och jag tror att ni kommer att uppskatta dessa!

 

Näringsvärde per muffins:

148 kcal
11g protein
10g kolhydrater
7g fett

/DMC

På väg hem från gymmet kom Theresia på att Fitness For Men har släppts. Så det blev lite till att vända då vi nästan var hemma redan för att köpa tidningen på ICA i Sickla. Det är självklart spännande och otroligt inspirerande att ha fortsatt förtroende i och med mina sidor i tidningen, ”David har ordet”.

_20160519_225115

Ta gärna och inhandla ett exemplar för att ta del av det jag så gärna önskar leverera genom David har ordet, nämligen motivation och inspiration för dig att tillhandahålla i vardagen.

Nu till avsikten med detta inlägg, nämligen chokladmuffins med en mer hälsosam ”touch”. Som ofta annars lyckas Theresia med det hon bakar. Hon har en otrolig känsla när det kommer till smaksättning och är väldigt kreativ med att testa saker. Ofta är min sponsor Swedish Supplements produkter del i det hon bakar.

_20160519_224848

_20160519_224713

Så, vi fick ut 12 muffins.

Ingredienser:

3 ägg
3 msk lättströ
2 msk kokosolja
2 skopor vanilj protein
0.75 dl havremjöl
3 tsk bakpulver
2 msk mjölk
100g choklad utan tillsatt socker (50g till smeten & 50g till fyllningen).

 

Utförande:

  1. Vispa ägg, lättströ, kokosolja i en bunke till en porös smet.
  2. Tillsätt vaniljproteinet, bakpulver samt havremjöl och vispa samman till en klumpfri smet.
  3. Smällt 50g choklad utan tillsatt socker tillsammans med lite mjölk och häll ner i bunken.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna och toppa varje muffins med en ruta av chokladen.
  5. Grädda i ugn på 175 grader i ca 10-15 minuter. Låt sedan svalna.
  6. När muffinsen har svalnat kan du klicka på lite citronkvarg på varje muffins. Toppa med lite kokos om så önskas.

_20160519_225919

Nu är de färdiga att avnjutas. Och jag tror att ni kommer att uppskatta dessa!

 

Näringsvärde per muffins:

148 kcal
11g protein
10g kolhydrater
7g fett

/DMC

”Frozen Påsk” önskar vi med ännu ett recept Denna Frozen Cheesecake med "påsk-tema" fick mer än godkänt av pensionärerna på gymmet

Bak/Recept 26 mar 2016

På fredagar är det rutin att Theresia håller pass på gymmet för pensionärerna som inte blundar för träning trots långfredag. Passet började kl.10.00 denna förmiddag, men vi såg till att vara där i god tid för att ställa in påsk fikat i frysen en stund medan passet höll på.

Jag fick uppgiften att komma ihåg att ta ut den 30 minuter innan de tappra damerna var klara med träningen, vilket jag turligt nog gjorde. Samtidigt som dom kämpade på där inne i salen, så kämpade jag på med att köra rygg och biceps. Ok… Och att ta en ”toilett-selfie” också… ?

IMG_20160324_195242

IMG_20160326_134154

Nåväl… I slutet på inlägget kopplat till den förra Cheesecaken skrev jag något i liknande om att Theresia sällan misslyckas med att pricka rätt i smakerna när hon bakar, och så blev fallet även denna gång. Det var trevligt för mig att även denna blev så god som den blev, men nästan ännu bättre var att pensionärerna verkligen uppskattade den. Det tog inte lång tid förrän samtliga tallrikar var tomma… Det fanns en stor nyfikenhet kring ingredienserna och det var en något snopen (men imponerad) skara damer som fick ta del av att denna cheesecake var sockerfri ?

 

IMG_20160326_113537

IMG_20160326_113554IMG_20160326_113438

Så, nedan följer ingredienser samt tillvägagångssätt… ?

Ingredienser

Botten:
50 gram mandlar
2-3 msk lättströ
2 äggvitor
En nypa vaniljpulver (Obs! Ej vaniljsocker)

Lager 1:
1 citron + skal
3 msk lättströ
5 äggulor
2 msk Philadelphia (vi hade ”Lightest 3%)
1 msk kokosgrädde
3 äggvitor

Lager 2:
4 äggulor
3 msk lättströ
200 g Philadelphia (återigen Lightest 3%)
2 msk kokosgrädde
4 äggvitor
En nypa vaniljpulver
1 dl krossade hallon

Topping:
Limeskal

 

IMG_20160326_114225

IMG_20160326_114254

 

  1. Mixa/finhacka nötterna och blanda med lättströ och vaniljpulver.
  2. Vispa äggvita till en fluff och vänd ner nötmixen i fluffet och blanda/rör om till en smet.
  3. Fördela smeten i formen och grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter… Ta ut och låt svalna.
  4. Riv ner skalet från citronen i en kastrull och pressa även ur saften från citronen i densamma.
  5. Tillsätt lättströ till citronsaften och skalet och koka upp. Sänk temperaturen på plattan och låt svalna något…
  6. Rör ner äggulorna och vispa hela tiden tills krämen blir tjock. Tillsätt kokosgrädden och vispa in den i curden. Häll över i en bunke och låt svalna.
  7. När det svalnat rör du ner 2 msk Philadelphia i curden.
  8. Vispa 3 äggvitor till en fluff i en ny bunke som du sedan vänder ner i curden.
  9. Häll curd-smeten ovanpå nötbotten och stoppa in i frysen i ca 60 minuter.
  10. Krossa hallonen till en puré och blanda med vaniljpulver.
  11. Separera de fyra äggulorna från äggvitorna.
  12. Blanda först de fyra äggulorna tillsammans med lättströ, kokosgrädde samt 200g Philadelphia i en bunke till en porös smet. Häll ner hallonpurén i bunken.
  13. Vispa sedan de kvarvarande fyra äggvitorna till en fluff.
  14. Vänd ner hallonsmeten i äggvitefluffet. Viktigt att inte röra om för mycket då det är lätt att du då förlorar ”fluffet”.
  15. Häll smeten ovanpå lemoncurdlagret i formen.
  16. Ställ in i frysen i 4 timmar.

 

Vid serevering: Ta ut cheesecaken och riv på önskad mängd limeskal. Låt stå i ca 30 minuter i rumstemperatur före servering.

IMG_20160326_114057

IMG_20160326_113354

 

Näringsvärde per bit fördelat på 12 (ganska stora) bitar:

141 kcal
8,75 g protein
9,4 g kolhydrater
7,6 g fett

Hoppas nu att ni får en riktigt fin påskhelg med allt ni kan tänkas önska er. Jag har än så länge haft det lugnt och kommer att vara ledig hela nästa vecka då jag är föräldraledig. Det kommer bli en hel del kvalitetstid både i och utanför gymmet, och jag ser så mycket fram emot veckan som väntar.

/DMC

På fredagar är det rutin att Theresia håller pass på gymmet för pensionärerna som inte blundar för träning trots långfredag. Passet började kl.10.00 denna förmiddag, men vi såg till att vara där i god tid för att ställa in påsk fikat i frysen en stund medan passet höll på.

Jag fick uppgiften att komma ihåg att ta ut den 30 minuter innan de tappra damerna var klara med träningen, vilket jag turligt nog gjorde. Samtidigt som dom kämpade på där inne i salen, så kämpade jag på med att köra rygg och biceps. Ok… Och att ta en ”toilett-selfie” också… ?

IMG_20160324_195242

IMG_20160326_134154

Nåväl… I slutet på inlägget kopplat till den förra Cheesecaken skrev jag något i liknande om att Theresia sällan misslyckas med att pricka rätt i smakerna när hon bakar, och så blev fallet även denna gång. Det var trevligt för mig att även denna blev så god som den blev, men nästan ännu bättre var att pensionärerna verkligen uppskattade den. Det tog inte lång tid förrän samtliga tallrikar var tomma… Det fanns en stor nyfikenhet kring ingredienserna och det var en något snopen (men imponerad) skara damer som fick ta del av att denna cheesecake var sockerfri ?

 

IMG_20160326_113537

IMG_20160326_113554IMG_20160326_113438

Så, nedan följer ingredienser samt tillvägagångssätt… ?

Ingredienser

Botten:
50 gram mandlar
2-3 msk lättströ
2 äggvitor
En nypa vaniljpulver (Obs! Ej vaniljsocker)

Lager 1:
1 citron + skal
3 msk lättströ
5 äggulor
2 msk Philadelphia (vi hade ”Lightest 3%)
1 msk kokosgrädde
3 äggvitor

Lager 2:
4 äggulor
3 msk lättströ
200 g Philadelphia (återigen Lightest 3%)
2 msk kokosgrädde
4 äggvitor
En nypa vaniljpulver
1 dl krossade hallon

Topping:
Limeskal

 

IMG_20160326_114225

IMG_20160326_114254

 

  1. Mixa/finhacka nötterna och blanda med lättströ och vaniljpulver.
  2. Vispa äggvita till en fluff och vänd ner nötmixen i fluffet och blanda/rör om till en smet.
  3. Fördela smeten i formen och grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter… Ta ut och låt svalna.
  4. Riv ner skalet från citronen i en kastrull och pressa även ur saften från citronen i densamma.
  5. Tillsätt lättströ till citronsaften och skalet och koka upp. Sänk temperaturen på plattan och låt svalna något…
  6. Rör ner äggulorna och vispa hela tiden tills krämen blir tjock. Tillsätt kokosgrädden och vispa in den i curden. Häll över i en bunke och låt svalna.
  7. När det svalnat rör du ner 2 msk Philadelphia i curden.
  8. Vispa 3 äggvitor till en fluff i en ny bunke som du sedan vänder ner i curden.
  9. Häll curd-smeten ovanpå nötbotten och stoppa in i frysen i ca 60 minuter.
  10. Krossa hallonen till en puré och blanda med vaniljpulver.
  11. Separera de fyra äggulorna från äggvitorna.
  12. Blanda först de fyra äggulorna tillsammans med lättströ, kokosgrädde samt 200g Philadelphia i en bunke till en porös smet. Häll ner hallonpurén i bunken.
  13. Vispa sedan de kvarvarande fyra äggvitorna till en fluff.
  14. Vänd ner hallonsmeten i äggvitefluffet. Viktigt att inte röra om för mycket då det är lätt att du då förlorar ”fluffet”.
  15. Häll smeten ovanpå lemoncurdlagret i formen.
  16. Ställ in i frysen i 4 timmar.

 

Vid serevering: Ta ut cheesecaken och riv på önskad mängd limeskal. Låt stå i ca 30 minuter i rumstemperatur före servering.

IMG_20160326_114057

IMG_20160326_113354

 

Näringsvärde per bit fördelat på 12 (ganska stora) bitar:

141 kcal
8,75 g protein
9,4 g kolhydrater
7,6 g fett

Hoppas nu att ni får en riktigt fin påskhelg med allt ni kan tänkas önska er. Jag har än så länge haft det lugnt och kommer att vara ledig hela nästa vecka då jag är föräldraledig. Det kommer bli en hel del kvalitetstid både i och utanför gymmet, och jag ser så mycket fram emot veckan som väntar.

/DMC

Frozen cheesecake – Hallon & kokos Envishet, vilja och intresse är grundläggande egenskaper hos en individ för att finna framgång i den skapande processen…

Bak/Recept 23 mar 2016

Min fantastiska sambo är ofta på hugget med nya utmaningar att baka hälsosammare varianter på alla möjliga tänkbara kakor. Inspirationen kommer väl i ärlighetens namn ändå från de sötare och mindre nyttiga skapelser dom återfinns både på caféer och i matvarubutiker.

Nu är det ju så att det faktiskt går att hitta alternativa lösningar på hälsosammare väger i köket när det kommer till kakor och bakelser. Det blir allt mer populärt där en förebild inom detta område är den duktiga och ödmjuka Sanna Backman som har bloggen Tasty Health. Hur det än är, så är föredrar jag alla gånger min Theresias bakverk då hon visat sig vara en väldigt talang med en nödvändig kreativitet men också ett tålamod som jag vill påstå är ett måste i sammanhanget.

IMG_20160322_221400

Så denna ”Frozen Cheesecake” blev verkligen något utöver det vanliga. Nedan följer både ingredienser samt tillvägagångssätt för att göra denna underbara skapelse hemma hos Dig.

Ingredienser

Botten:
4 äggvitor
0,5 dl lättströ
2 dl nötmix (fördelning –> 1 dl mandlar, 0,5 dl cashew, 0,5 dl valnötter)

Fyllning:
2 dl hallon
0,5 dl lättströ

Översta lagret:
4 ägg
0,5 dl lättströ
200 g Philadelphia Lightest (3%)
3 (rågade) msk kokosgrädde

Mandlar, favoriten bland nötter för min del.
Mandlar, favoriten bland nötter för min del.
  1. Mixa/hacka nötterna och blanda med lättströ.
  2. Vispa äggvita till en fluff och vänd ner nötmixen i fluffet och blanda/rör om till en smet.
  3. Fördela smeten i formen och grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter… Ta ut och låt svalna.
  4. Krossa hallonen till en puré och blanda med lättströ. Häll ut hallonpurén på nötmixen/botten.
  5. Separera de fyra äggulorna från äggvitorna.
  6. Blanda först de fyra äggulorna tillsammans med lättströ, kokosgrädde samt Philadelphia i en bunke till en porös smet.
  7. Vispa sedan de kvarvarande fyra äggvitorna till en fluff.
  8. Vänd ner Philadelphia smeten (punkt 6) i äggvitefluffet. Viktigt att inte röra om för mycket då det är lätt att du då förlorar ”fluffet”.
  9. Häll smeten ovanpå hallonpurén i formen.
  10. Ställ in i frysen i ca 4 timmar.

 

Vid servering: Ta ut cheesecaken 15-30 minuter i rumstemperatur före servering eller ställ i kylen 1 – 1,5 timmar.
Ta försiktigt bort den löstagbara kanten efter att formen stått framme i rumstemperatur eller i kylen efter angiven tid ovan.

IMG_20160322_204611

IMG_20160322_204818

IMG_20160322_205105

Näringsvärde per bit föredelat på 10 (ganska stora) bitar:
151 kcal
9 g protein
6,1 g kolhydrater
10 g fett

Hoppas detta kan vara något som tilltalar och kanske kan det vara lite av ett genombrott i viljan och förmågan att börja baka med en mer hälsosam approach. Jag vill mena på att det kan skapa en helhet för du kan finna motivation att försöka skapa framgång även ur andra perspektiv i hälsan. Ibland räcker det med att ”lyckas” och att hitta en lösning inom ett område för att skapa det där helhetstänket jag talar om.

Ha tålamod och var inte rädd för att själv prova på smaksammansättningar som Du kan tänkas uppskatta. Va inte rädd för att göra ”fel”, för det är ju trots allt av misstagen vi lär oss. Dvs om man inte gör rätt och lyckas i första försöket, vilket ofta är fallet när Theresia bakar ?

Jag önskar er nu en trevlig baksession!

/DMC

Min fantastiska sambo är ofta på hugget med nya utmaningar att baka hälsosammare varianter på alla möjliga tänkbara kakor. Inspirationen kommer väl i ärlighetens namn ändå från de sötare och mindre nyttiga skapelser dom återfinns både på caféer och i matvarubutiker.

Nu är det ju så att det faktiskt går att hitta alternativa lösningar på hälsosammare väger i köket när det kommer till kakor och bakelser. Det blir allt mer populärt där en förebild inom detta område är den duktiga och ödmjuka Sanna Backman som har bloggen Tasty Health. Hur det än är, så är föredrar jag alla gånger min Theresias bakverk då hon visat sig vara en väldigt talang med en nödvändig kreativitet men också ett tålamod som jag vill påstå är ett måste i sammanhanget.

IMG_20160322_221400

Så denna ”Frozen Cheesecake” blev verkligen något utöver det vanliga. Nedan följer både ingredienser samt tillvägagångssätt för att göra denna underbara skapelse hemma hos Dig.

Ingredienser

Botten:
4 äggvitor
0,5 dl lättströ
2 dl nötmix (fördelning –> 1 dl mandlar, 0,5 dl cashew, 0,5 dl valnötter)

Fyllning:
2 dl hallon
0,5 dl lättströ

Översta lagret:
4 ägg
0,5 dl lättströ
200 g Philadelphia Lightest (3%)
3 (rågade) msk kokosgrädde

Mandlar, favoriten bland nötter för min del.
Mandlar, favoriten bland nötter för min del.
  1. Mixa/hacka nötterna och blanda med lättströ.
  2. Vispa äggvita till en fluff och vänd ner nötmixen i fluffet och blanda/rör om till en smet.
  3. Fördela smeten i formen och grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter… Ta ut och låt svalna.
  4. Krossa hallonen till en puré och blanda med lättströ. Häll ut hallonpurén på nötmixen/botten.
  5. Separera de fyra äggulorna från äggvitorna.
  6. Blanda först de fyra äggulorna tillsammans med lättströ, kokosgrädde samt Philadelphia i en bunke till en porös smet.
  7. Vispa sedan de kvarvarande fyra äggvitorna till en fluff.
  8. Vänd ner Philadelphia smeten (punkt 6) i äggvitefluffet. Viktigt att inte röra om för mycket då det är lätt att du då förlorar ”fluffet”.
  9. Häll smeten ovanpå hallonpurén i formen.
  10. Ställ in i frysen i ca 4 timmar.

 

Vid servering: Ta ut cheesecaken 15-30 minuter i rumstemperatur före servering eller ställ i kylen 1 – 1,5 timmar.
Ta försiktigt bort den löstagbara kanten efter att formen stått framme i rumstemperatur eller i kylen efter angiven tid ovan.

IMG_20160322_204611

IMG_20160322_204818

IMG_20160322_205105

Näringsvärde per bit föredelat på 10 (ganska stora) bitar:
151 kcal
9 g protein
6,1 g kolhydrater
10 g fett

Hoppas detta kan vara något som tilltalar och kanske kan det vara lite av ett genombrott i viljan och förmågan att börja baka med en mer hälsosam approach. Jag vill mena på att det kan skapa en helhet för du kan finna motivation att försöka skapa framgång även ur andra perspektiv i hälsan. Ibland räcker det med att ”lyckas” och att hitta en lösning inom ett område för att skapa det där helhetstänket jag talar om.

Ha tålamod och var inte rädd för att själv prova på smaksammansättningar som Du kan tänkas uppskatta. Va inte rädd för att göra ”fel”, för det är ju trots allt av misstagen vi lär oss. Dvs om man inte gör rätt och lyckas i första försöket, vilket ofta är fallet när Theresia bakar ?

Jag önskar er nu en trevlig baksession!

/DMC