Apropå symmetri, proportioner & balans!

3 Dec 2016

Jag strävar efter symmetri och balans i min träning. Även rent visuellt med avseende på kroppskomposition! Men som sagt, även rent träningsmässigt känns det viktigt att sträva efter balans och rätta proportioner.

Att bara nöta squats och aldrig köra bänkpress skulle aldrig funka för mig. Inte vice versa heller! Genom att träna balanserat finns goda förutsättningar för att bygga en balanserad fysik med fin symmetri och estetiskt tilltalande proportioner.

På dagens träningspass, började jag lyfta av och på vikter bara för att kunna åskådliggöra det som är fullkomligt självklart för mig när jag är på gymmet!
Hur petig får man va? Var går din gräns? ????

Case #1:

Lite som ”Finn-fem-fel” fast här skall ”rätt” vikt upp på stången. Jag kan tillägga att av de vikter som ligger på golvet var den vikt som ligger längst ifrån kameran svårast att få fram. Den hängde alltså längre in på viktstället och det krävdes lite flytt av andra vikter för att få fram den. Den andra vikten hängde längst ut och gick snabbt att få fram. Givet dessa förutsättningar vilken av de två vikterna på golvet väljer du när du skall skall göra stången klar för 60 kg?

20_vs_20

Case #2:

Nästa bild från dagens träning där jag körde marklyft. Kan du tänka dig att köra marklyft med nedanstående upplägg? På stången ligger 100 kg, det ser vem som helst så det är väl bara att köra? Eller skulle du vilja göra vissa justeringar på stången innan du kör ditt set? ????

20_kg_tabu

För egen del är bilden ovan ett BIG NO, NO!

Apropå symmetri, proportioner & balans!  ????

/Robert

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.