Äntligen semester!

9 Jul

För drygt en vecka sedan gick jag på semester! Jobbade min sista dag förra torsdagen för att kunna fira 10-årig bröllopsdag tillsammans med min älskade Malin fredagen den 1 Juli! Vi började dagen med en helikoptertur över Stockholm och sedan firande vi med middag och övernattning i herrgårdsmiljö. En riktigt cheat-kväll alltså med god mat och dryck! Gott! ????

robert_malin

På lördagen och dagen efter var det tillbaka på rälsen igen med träning och diet!

Men så var det det här med att gå på semester. Det verkar nästan oundvikligt men ofta blir veckorna och dagarna innan sommarsemestern väldigt intensiva och tiden räcker knappt till.  Det är mycket som skall vara klart på jobbet innan det blir sommar. Jag kan konstatera att dessutom ligga på diet och hinna med att träna 6-7 gånger i veckan tar inte bara mycket tid utan också energi. Av den anledningen har uppdaterandet av bloggen under de sista två veckorna fått stå tillbaka då tiden och faktiskt även orken har inte riktigt funnits. Jag skall väl villigt erkänna att stressnivån nog varit lite väl hög de senaste veckorna vilket i sig också gjort att jag sovit sämre. Det i sin tur skapar sämre förutsättningar för återhämtning för att inte tala om den mentala påfrestningen att stundtals hantera hunger eller åtminstone suget efter ”någonting mer” att stoppa i munnen och fylla matsäcken med.

Dessutom hade jag (rätt eller fel av mig!) också planerat in att byta trallen på farstubron under mina första semesterdagar. Det var väl riktigt tur att min käre far kunde hjälpa till så att det fanns någon ork kvar att åka till gymmet på kvällen och beta av mina träningspass!

Nu är brorenoveringsprojektet klart och jag har fått god sömn de sista två dygnen. Någon kort powernaps på eftermiddagen gör dessutom susen så nu börjar jag känna att näsan börjar komma upp ovanför vattenytan igen!

I morse vägde jag in på 79,3 kg och det känns självklart jättebra! Hade satt som ambition att klara 80 kg-gränsen denna vecka vilket jag kan konstatera gått vägen trots stressen, sömnbristen och låg energinivå.

Dagens armpass kändes som ett bland de bättre passen på länge! Känns att lägre stressnivå och mer sömn gör skillnad!

Skönt att vara tillbaka på banan!

/Robert