Antiinflammatorisk mat

Kost & Mat 7 Nov 2016

Ät mycket av dessa tre livsmedel för att hålla inflammationerna borta.

lax

Vissa typer av inflammationer är bra – de hjälper kroppen att reparera skadade celler – men drabbas du för ofta ökar risken för kronisk inflammation, som i sin tur kan leda till en rad allvarliga sjukdomar. Se därför till att äta mer av dessa tre livsmedel, som förser kroppen med de näringsämnen som behövs för att hålla inflammationerna i schack.

1 Lax
Fet fisk innehåller mycket omega 3, som signifikant minskar förekomsten av inflammationer, enligt forskare vid University of Maryland.

2 Bär
Personer som regelbundet äter bär drabbas mindre ofta av inflammationer än de som inte gör det, enligt forskare vid Ohio State University.

3 Nötter
Nötter innehåller mycket enkelomättade fetter och vitamin B6, som båda är ämnen som dämpar inflammationer, enligt tidskriften Circulation.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.