Andra dagen på vecka 3!

21 mar 2017

Inne på vecka 3 av ”The Body Transformation Guide” av Joakim Bartoll.

Det är ett tufft upplägg med strikt diet och intensiva träningspass!

Att hålla en hög intensitet med kortare vila mellan seten är en viktig faktor för att maximera fettförbränningen. Nu ges jag goda möjligheter att träna efter den principen! Å ena sidan är den typen av träning extremt jobbig! Men faktum är att jag börjar vänja mig med där känslan av att inte få åt sig tillräckligt med luft. Med rätt mentalt ”mindset” går det att fortsätta ytterligare 10 sekunder och sen kanske ytterligare 5 innan vila! ???? Å andra sidan uppskattar jag känslan som ofta infinner sig av hård kardiovaskulär träning att kroppen tämligen snabbt svarar på träningen och att det som kändes extremt jobbigt förra passet känns om möjligt lite lättare andra passet. Alternativt att man för varje träningspass känner att det finns ännu mer att ge!

I övrigt har jag gjort vissa justeringar då vissa övningar i gymmet helt enkelt inte funkar för mig. Bl.a. känner jag av de axelproblem jag tidigare brottades med vid hantelflyes så den övningen fick utgå till fördel för vanlig liggande hantelpress.

Mitt högra knä funkar numera efter år av medveten benträning jättebra för tunga knäböj, marklyft och kontrollerade rörelser men pallar inte höga frekvenser där rörelsen ofta bli mindre kontrollerad t.ex. som att köra 100% på en spinningcykel.  Så den typen av aktiviteter får jag ersätta med annan högintensiv intervallträning (HIIT).

stadshagen_21_mars

Till helgen är de 3 första träningsveckorna avklarade och då är det dags att se om jag tappat något kilo i kroppsvikt. Det börjar då också bli dags att börja mäta midjemåttet för att kunna följa upp utvecklingen vecka för vecka. Byxorna känns redan något mindre tight i linningen så oavsett vad dessa initiala mått säger så är jag övertygade om att det går åt rätt håll!

/Robert

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.