5 tecken på att du behöver en ny PT

Träning 11 mar 2016

Personliga tränare är som regel kunniga, motiverande och duktiga på sitt jobb – men det finns undantag. Vi hjälper dig att identifiera dem som du bör undvika.

Dum-PT

1 HAN LÅTER DIG KOMMA FÖR LÄTT UNDAN
Var ärlig. Hade du kunnat träna hårdare? Bryr din PT sig om ifall du når dina mål? Har du ens några? Fråga dig själv vad som hade varit bäst: att köra ytterligare ett pass med din PT eller lyfta lite skrot och sätta eld på en 500-kronorssedel? Om du inte blir pushad att jobba mot ett realistiskt mål kan du nämligen precis lika gärna göra jobbet själv och elda upp dina pengar.

2 HAN ÄR EN OPERSONLIG TRÄNARE
Personlig tränare – yrkestiteln säger allt. En opersonlig tränare gör sig skyldig till ett stort antal kardinalfel, som att kolla sin Instagram istället för din marklyftsteknik, överösa dig med sina personliga problem eller använda dig som wingman i ett försök att ragga upp gymmets snyggaste tjej. En personlig tränare hjälper dig att bli av med den stress som satt sig som knutor längs ryggraden och tar bara fram telefonen för att anteckna dina nya personbästan.

3 HAN SNACKAR ALDRIG KOST
Mat är kroppens byggstenar, och träningen är själva byggprocessen. Det är väldigt, väldigt, väldigt osannolikt att du kommer att kunna bygga den kropp du vill ha utan att prioritera kosten. Dina träningsmål och maten du stoppar i dig går hand i hand. Om du inte får tydliga kostråd (att du ska dricka proteinshakar efter träning räknas inte), ska du leta upp en ny PT som kan hjälpa dig såväl i köket som på gymmet – det är precis lika viktigt.

4 HAN VILL BRYTA NER DIG
Grattis! Du har valt gymmets största, mest rippade PT, som nu har satt dig på samma femdagarsschema och ultrastrikta diet som fick honom själv i form till senaste Mr Universum. Problemet är bara att du vill bränna lite fett inför beachsäsongen – projekt superkropp får vänta tills nästa år. Ställ din tränare mot väggen och om han fortfarande tror sig vara Ivan Drago är det dags att gå vidare.

5 HAN LEVER INTE SOM HAN LÄR
Det här kan vara knepigt. Det är inte alltid de bästa tränarna som är i bäst form, men om din PT inte ens kan hålla sig själv i form – hur ska han då kunna motivera dig att göra just det? Kan du lita på att någon som ser ut att käka pizza och dricka öl varje kväll kan få dig i toppform – och dessutom ta betalt för det? Personliga tränare ska ligga i framkant med sin träning och vara fysiska föredömen som ett resultat av detta. Fitnessvärlden är full med självutnämnda gurus som predikar en livsstil de själva inte följer – så varför skulle du göra det?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.