14 000 glada barn! 🙂

Barnens Hinderbana 2016 - Malmö // Foto: Bengt Persson

14 000 glada barn! Ja, så många var det totalt som kom och sprang Barnens Hinderbana i somras när vi besökte 11 städer i Sverige. Totalt med föräldrar, syskon och publik kom ca 55 000 personer och besökte Barnens Hinderbana. Och tillsammans samlade vi in 70 000 kr till Barncancerfonden, inte illa för att vara första året!

Nu när det smält in lite så känns det helt fantastiskt att vi lyckades med detta och kunde aktivera så många barn och framförallt träffa och hänga med dem en dag. Det har varit så kul så att jag knappt kan beskriva det och det känns lite sorgligt att turnén är över…vad ska jag göra nu på helgerna haha.

Det bästa har varit att få träffa alla barnen, peppa dem och prata med många av dem innan och efter loppet. Det gemensamma för alla jag träffade var att de var glada och taggade inför banan, det såg fram emot att möta oss gladiatorer i Gatloppet och var inte ett dugg rädda eller nervösa, riktigt modiga det flesta av dem!

Huvudsyftet med Barnens Hinderbana är mötet mellan oss och barnen, att vi får hälsa på dem och ge dem ett minne för livet. Lika viktigt är det att vi aktiverar dem och visar dem att träning och rörelse är kul! Många föräldrar har skrivit till oss att deras barn började träna regelbundet inför loppet efter att de anmält dem, riktigt kul att höra.

Vi har jobbat hårt med att mellan varje lopp förbättra det som kunde förbättras. Första loppet i Linköping var långt från perfekt även om det var lyckat, men redan till nästa i Norrköping så hade vi lyssnat på feedback, gjort många ändringar och fick mycket bra kritik Norrköping. Jag är inte nöjd förrän alla besökare är nöjda och kommer alltid att titta på vad som går att förbättra för att ALLA besökare ska få en positiv upplevelse, det kanske är omöjligt med det är målet i alla fall.

Här är lite spontana feedback vi fått från föräldrar:

”Tack så mycket! Min son Isaac hade jätteroligt! Min yngre son Charlie tyckte det var superspännande, höjdpunkten för honom var att ni gick ut och de kunde fotograferas tillsammans med er :) Det var ett väldigt trevligt event.”

”Tusen tack för att vår son Gustav och hans kompis Albin fick fotograferas med er i Malmö.
Killarna träffade Zlatan i mars men enligt Gustav var det här bättre! Han ville ju träffa Hero och Pansar och de står ju närmast honom på bild också, kul! Det var så kul att se hur ni var med barnen och ungarna såg ut att älska det!”

”Hej och tack för en kanonbra dag!
Bra ordnat och våra barn var supernöjda när vi åkte hem! Härligt att ni bjuder på er själva!”

Vi gladiatorer satte som mål att träffa alla barn som ville och stannade kvar så länge det krävdes. Läser man recensionerna på vår Facebook sida så tycker jag vi lyckades ganska bra: Barnen Hinderbana – Facebook

Nästa år är målet att fortsätta leverera denna upplevelse till barn och föräldrar runt om i landet och att få ännu fler barn att röra på sig och utmana oss. Vi kommer göra banan bättre, ta fram nya hinder och förbättra allt runt omkring för att både barn och vuxna ska få en kul upplevelse och ett minne för livet :)

Men redan i höst så kommer vi till Stockholm och då hoppas vi kunna testa några nya hinder och andra förbättringar! Vi kommer köra inne på Fitnessfestivlaen den 27 november, mer om det och anmälan hittar ni här: Barnens Hinderbana – Stockholm 27/11

Malmö var vårt sista stopp på sommarturnén och här är start och målområdet på Jägersro. Bra väder och familjefest blev det igen.

Det är alltid lika kul att intervjua barn och fråga vad de ser fram emot, man får många sköna svar…

I Malmö hade de andra en överraskning till mig innan vi skulle starta 11-12 års klassen…

Barnens Hinderbana 2016 - Malmö // Foto: Bengt Persson

Haha…det var tacken för att jag startade Barnens Hinderbana…

Barnens Hinderbana 2016 - Malmö // Foto: Bengt Persson

Efter ha blivit dränkt så fick jag starta 3 sekunder innan första startgruppen i 11-12 års klassen och springa hela banan med barnen…

Barnens Hinderbana 2016 - Malmö // Foto: Bengt Persson

Tror ni jag hade någon chans…kolla här får ni se ????

Nä, jag fick storstryk av barnen som startade samtidigt som mig…men det var riktigt kul att springa hinderbanan, precis så kul som jag föreställt mig när vi byggde den :)

Måste säga att jag är grymt imponerad över hur snabba barnen är och hur lätt de klarar vissa hinder. När jag sprang med dem så var det som de aldrig blev trötta, efter jag gjort ett hinder så joggade jag vidare för att få ner pulsen medan dem sprintade precis som vid starten.

Här är några av de hinder de klarade med lätthet…

  

  

Men mot slutet blev det svårare för där fick de möta oss… ????

Vi väntade på dem i gatloppet och många av dem fick kämpa för att ta sig förbi.


Men även här var det bara leenden och glada barn över allt.


Innan, mellan åldersgrupperna, och efter loppet så hängde vi med barnen, skrev autografer och tog kort tills alla som ville hade fått träffa oss.

 


  

Vi försökte verkligen träffa alla barn som ville och hoppas vi lyckades.

En annan viktig sak för oss är att alla som vill får springa vår hinderbana och alla som startade kom i mål, det känns riktigt kul! :)

Som sagt är nästa lopp i Stockholm och då kommer vi vara 10 st gladiatorer på plats i Gatloppet. Det kommer bli en grymt kul dag för barnen som ni inte får missa.

Läs mer och boka på: Barnens Hinderbana


/P