Vem tränar du för?

Träning 24 Apr 2013

Träningsvärlden är full av människor med åsikter om Dig – träningsgurus som vet hur Du ska träna. Vad Du mår bra av. Häver ur sig självskrivna sanningar.

Faktum är dock att endast Du vet hur Du funkar. Allt du behöver göra är att våga känna efter. Reflektera. Analysera. Och agera. All information du behöver för att lyckas finns tillgänglig för dig. Bara du är intresserad och öppen. Men Du är den enda experten på Dig. Inga superatleter, självutnämnda experter eller respekterade personliga tränare kommer någonsin att förändra det.

Det svåra i det hela är att det inte finns någon tydlig väg att vandra. Endast en process, ständigt pågående. Informera dig. Prova. Utvärdera. Reflektera. Och börja om igen. Trial and error. Du blir aldrig ”klar”. Men för att använda en klyscha, resan är det viktiga. Upplevelsen.

Formulera tydliga mål, svart på vitt. När du uppnått dem, formulera nya. Lyssna på andra. Låt dig influeras. Men avvik inte från Din plan för Dig själv! Det kommer krävas dedikation, envishet och framförallt tålamod. Att du är konsekvent i tanke och handling.

Du vet vem du tävlar mot. Egentligen.

Nästa gång blir det rapport från gymmet. Ha en fin onsdagskväll; och kör hårt!

IMG_4807

Kvällsformen, med lite kolhydrat- och vätsketryck

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.