Utmaningen: skaffa platt mage på 15 minuter

Träning 28 Mar 2013

Skäms du över dina bilringar? Våra tre experter har skapat varsitt pass som bränner överflödigt fett på rekordtid.
Adam Gethin, Matt Whitmore, Sean Lerwill

Vad hinner du egentligen med på en kvart? Du kan titta på ett halvt avsnitt av Jims värld, du kan försöka (och förmodligen misslyckas) med att laga en rätt hämtad ur en kändiskocks kokbok eller så kan du träna ett av följande tre fettförbränningspass. Om du vill ha en platt mage behöver du inte spendera flera timmar på gymmet – du behöver bara göra rätt övningar med effektivast möjliga träningsstruktur, vilket våra fettförbränningsexperter visar.

Korta, intensiva pass
Det positiva med fettförbränningsträning är att du kan göra ordentliga framsteg på väldigt kort tid. ”Fettförbränningsträning ska påminna om högintensiva intervallpass”, säger experten Sean Lerwill. ”Det innebär att de ska vara alldeles för tuffa att orka med under längre perioder, och därför är de korta och intensiva för att maximera kaloriförbränningen och höja ämnesomsättningen.”

För att ge dig ett antal pass att välja mellan utmanade vi våra experter att skapa varsitt redskapsspecifikt pass. Om du är van vid att använda kettlebells kommer vårt kettlebellpass att höja pulsen och maxa förbränningen. Hantelpasset innehåller välbekanta övningar, medan kroppsviktspasset kan göras både på gymmet och hemma.

Enarmsrodd med hantel
Enarmsrodd med hantel

Böj på ena knäet och midjan, samtidigt som du håller ryggen rak. Håll en hantel i motstående hand och låt den hänga i höjd med knäet. Dra den uppåt och låt armbågen leda vägen. Sänk hanteln och upprepa

streck

Frivändning med en arm upp till press
Frivändning med en arm upp till press

Greppa vikten på golvet med böjda knän och rak rygg. Skjut fram höfterna för att lyfta den, böj på armbågen för att få in handen under den och pressa sedan upp den över huvudet. Byt sedan arm för övning 3.

streck

Plyometriska boxhopp
Plyometriska boxhopp

Stå vänd mot en box eller bänk. Gå ner i ett fjärdedels knäböj och explodera sedan i ett upphopp och landa på bänken. Kliv ner och upprepa.

Vill du läsa hela artikeln? Köp då senaste numret av Fitness for Men.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.