Recept: Ugnsbakad tonfisk

Mat & Recept 30 Apr 2013

Tonfisk är en utmärkt proteinkälla. Dessutom innehåller den massvis av selen – ett mineral som bekämpar fria radikaler – och zink, som ökar produktionen av testosteron.

Ugnsbakad tonfisk

Ingredienser
1 tonfiskkotlett
1 msk olivolja
1 strimlad sötpotatis
1 strimlad zucchini
1 strimlad röd paprika
1 kvist rosmarin

Gör så här
– Ringla olivoljan över grönsakerna och placera dem på en bakplåt i en ugn på 220 grader i 15–20 minuter.
– Stek tonfisken på medelhög värme tills den är precis så genomstekt som du vill ha den. Vänd på den efter halva tiden.
– Servera med grönsaker och rosmarin.

Näringsvärde
551 kcal
38 g kolhydrater
45 g protein
17 g fett

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.