Träning med Arnold Schwarzenegger

Kändisträning 5 Sep 2013

Den före detta guvernören i Kalifornien pratar om motivation, sex timmar långa gympass och att spela T-800 en sista gång.
arnold

Du har tagit upp ditt skådespelande under senare år. Var det svårt att komma tillbaka som actionhjälte efter ett långt uppehåll?
Jag hade tur, eftersom Sylvester Stallone frågade mig om jag ville vara med i The Expendables 2, så jag fick tillbringa fyra dagar i Bulgarien för att spela in mina scener till den filmen, innan jag flög till New Mexico för att påbörja inspelningen av The Last Stand. När jag kom dit kände jag mig uppvärmd och inte så orolig som jag hade varit annars. Det var en bra isbrytare.

Kände du alltid att du ville återvända till skådespelandet?
Jag har aldrig pensionerat mig som skådis – jag tog bara en paus under tiden som guvernör. Så det var aldrig någon större grej. Jag ville aldrig göra karriär inom politiken och ställa upp i val för senaten eller kongressen. Kalifornien och USA har gett mig möjligheter jag aldrig hade fått annars, så jag kände att jag ville ge något tillbaka till samhället. Jag jobbade faktiskt gratis under de sju åren. Lönen låg annars på 187 000 dollar om året, men jag behövde inte pengarna. Det var en ära att få chansen att jobba där.

Du har lyckats med det mesta inom bodybuilding, film och politik. Vad är nyckeln till dina framgångar?
Jag tror det viktigaste är att ha en tydlig vision av vad det är du vill uppnå. Att jobba en dag utan mål är nästan omöjligt. När jag kom till USA var jag tvungen att utbilda mig och arbeta mig uppåt i Hollywood, vilket var allt annat än lätt, så jag var tvungen att vara beslutsam. Men om målet alltid finns där och du vet vad du kämpar för så har du också kul på vägen dit. Under hela mitt liv har folk sagt till mig att jag inte kan förverkliga mina drömmar, men själv var jag övertygad om det var möjligt. Du måste tro på dig själv, brinna för det du vill och vara beredd på att jobba riktigt hårt.

Hur många timmar per dag spenderar du i gymmet?
När jag var yngre tränade jag fem till sex timmar om dagen. Nu handlar det snarare om en och en halv timme.

Vilka mål och utmaningar väntar i framtiden?
Även om jag är 65 år gammal har jag fortfarande samma hunger när det kommer till att växa som person, bli smartare och skaffa mig större erfarenheter. Jag vill göra större och bättre filmer och arbeta med spännande skådespelare och regissörer. Jag vill kunna hjälpa människor. Jag arbetar lite för FN, jag är internationell coach för Special Olympics och har startat en fond för att finansiera barns fritidsaktiviteter. Jag tycker fortfarande det är väldigt kul att hålla mig aktiv.

Kommer vi få se dig återuppstå i någon känd filmroll framöver?
Det finns tre projekt som just nu håller på att ta form och där jag är inblandad: Terminator 5, en ny Conan-film och en uppföljare till Twins som heter Triplets, där Eddie Murphy spelar den tredje brodern.

Om alla karaktärer som du spelat på film skulle göra upp i en fight, vem skulle vinna?
Jag tror de skulle slå sig samman direkt! Det handlar mest om myndighetspersoner: spioner, FBI-agenter, poliser och sheriffer − alltså liknande karaktärer. Alla vill upprätthålla lag och ordning och bekämpa buset – ja, utom Terminator, som definitivt befinner sig på fel sida om lagen.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.